MENÜ

Şimdilik tamam!

Abone Ol Google News

34 haftalık maratonun ardından Kocaeli ve Antalya Süper Lig’e çıktı. Şimdi gözler hafta sonu oynanacak Play-Off maçlarına çevrildi. Bakalım kim gelecek...

Haberin Devamı

Bank Asya 1. Lig’de mutlu son... Kocaelispor şampiyon, Antalyaspor da ikinci sırada Süper Lig’in yeni takımları oldu. 3. takım ise bu hafta sonu belli olacak. Play-Off’a kalan 4 takımdan bir tanesi Süper Lig’e çıkacak 3. takım olma unvanını elde edecek. Gerçekten ligin 34. haftasında konuşulması yazılması gerekenler; şampiyonluk öyküleri ve Play-Off serüveninde takımların ne yaptıkları...
Önce Şampiyon Kocaelispor’dan başlamak istiyorum. Düşünün ki, bir takım ligde 31 hafta boyunca lider dahi olamıyor, ama 32. haftada aldığı liderlikle ipi göğüslüyor. Kocaelispor’un bu başarısında payı olan Fuat Yaman olmak başta üzere daha sonra bayrağı devralan ve bana göre en büyük hisseye sahip Kayhan Çubuklu ile final maçlarında takımın başında olan Engin İpekoğlu’nu kutluyorum. Tabi ki, en büyük alkış başkan Serhan Gürkan’a... Genç başkan tüm fırtınalara rağmen gemiyi limana yanaştırmayı başardı ve bir anlamda mucizeye imza attı.
Kocaeli dersler çıkarmış olmalı
Asıl iş bundan sonra başlıyor. 5 yıl aradan sonra Süper Lig’e gelen Kocaelispor, geçmişte Süper Lig’de yaptığı hatalar yüzünden bu kadar sıkıntı çekti. Şimdi bunlardan ders almış olarak yeni sezona çok daha iyi hazırlanacaklardır. Tüm Kocaelispor camiasının şampiyonlukları hayırlı olsun.
Her şeye rağmen Antalyaspor
Antalyaspor ise bir yıl aradan sonra tekrar Süper Lig’de. Onlar da aynı Kocaelispor gibi 3 teknik direktörle mutlu sona ulaştılar. Raşit Çetiner ile sezona girdiler, Ümit Turmuş ile devam ettiler ve son noktayı ise Hikmet Karaman koydu. Bir takım içeriden çok dışarıda kazanıp, galibiyetinden fazla beraberlik alarak ikinci sıradan Süper Lig’e çıkmışsa, incelenmesi gerekir. Sahip olduğu potansiyele göre, çok daha rahat bir konumda olmalıydı ve de en azından son maça kalmamalıydı Antalyaspor... Ama iyi niyetle, panikle yapılan hatalar ve gereksiz puan kayıpları ki, bunların büyük bir bölümü iç sahada oldu, yine de çıkamayı başardılar. Gerçekçi olup, duygusallıktan uzak iyi bir kadro oluşturmalılar, bana göre. Antalyaspor’a da “Süper Lig’e hoşgeldin” diyorum.
Boluspor’dan büyük sürpriz
Bu sezonun en büyük sürprizini ise Boluspor yaptı. Yarenler, Bank Asya 1. Lig’deki ilk sezonlarında şimdiden gönüllerin şampiyonu oldular bile. Sezon başı hedefleri ligde kalmak ve orta sıralarda yer almaktı. Ama bu arada Başkan Necip Çarıkçı, “Gidebileceğimiz yere kadar da gitmek istiyoruz” demişti. Genç bir teknik adamla yola çıktılar. Serhat Güller, tecrübesi belki yoktu ama inaçlıydı. Yönetim tüm kritik dönemlerde arkasında durdu, kısaca hocayı harcatmadı. Ve bu dik duruşun, meyvesi toplandı. Tabi ki, bu başarıda biraz da rakiplerinin beklenmedik düşüşleri etken oldu. Ancak dar kadroyla bu kadarı yapılabilirdi ve başardılar. Şimdi sezon içinde yakaladıkları başarıyı Play-Off’a taşıyıp, bir mucizeyi gerçekleştirmek istiyorlar. Ama en büyük görev şimdi taraftara düşüyor. Geçmiş alt liglerde, Play-Offlar’da takımına müthiş bir destek veren Bolu taraftarı, İstanbul’u da kırmızı-beyaza boyayacaktır.
Diyarbakır’ın kozu tecrübesi
Play-Off’a rahat gelen Diyarbakırspor, bakalım İstanbul’da ne yapacak. Güneydoğu ekibi gerçekten tecrübeli kadrosuyla iyi bir hava yakaladı. Parasal kriz ise en büyük dertleri. Futbolcuların restine, yönetim de destek verince, ilginç bir tabslo çıktı ortaya. Başkan Adnan Öktüren’in, “Eğer futbolculara olan borcumuza, kentten destek çıkmazsa Play Off’a çıkmayız” mesajı, karşılığın buldu ve kriz bir son dakika sürprizi olmazsa çözülmüş görünüyor. Ama bu noktaya gelmiş bir Diyarbakırspor’un her ne şekilde olursa olsun, Play Off’ta olacağından şüphem yok. Artık iş Diyarbakır taraftarına düşüyor. İstanbul’da önemli bir destek bulacaklarını tahmin ediyorum.
Eskişehir hazır görünüyor
Play-Off’ta mücadele edecek olan Eskişehirspor, maçlara hazır görünüyor. Son haftalarda ilk 2 şansını yitirdikten sonra, aslarını saklayan Nejat Biyediç, bu konuda tecrübeli bir isim... 2 yıl önce Sakaryaspor’u Play-Off’tan, Süper Lig’e taşıyan Biyediç, Eskişehirspor’u da Süper Lig’e taşımak için kolları sıvadı. Muhteşem taraftar gücüyle İstanbul’da şova hazırlanan Es-Es’ler izlenmeye değer bir takım. Ama sezon içinde yaşadıkları, biraz da kendi yarattıkları sorunlar yüzünden ilk iki şanslarını teptiler bana göre...

Gelelim Sakaryaspor’a; bir takım 34 hafta içinde en çok liderlik koltuğunda oturup da ilk ikide olamıyorsa, bunda başka nedenler aramak lazım. Sadece futbol takımının başarısı veya başarısızlığı diye irdelememek lazım. İşler iyi giderken ötelenen ve halledilmeyen mali sorunlar, bir anlamda futbolcularla, yönetim arasında bir güven bunalımına dönüştü. Sonuçta kangren duruma gelen sorun, Sakaryaspor’a bana göre pahalıya mal oldu. Ama önemli olan; gerekli ruhi desteğin sağlanması. Kentteki bir takım abilerin bu krizi dondurup Play-Off’a, taş gibi bir Sakaryaspor’u getirmeleri gerekir.

Şimdiden tüm takımlara başarılar diliyorum.
Süper Lig’in bittiği şu dönemde bizleri ve futbolseverleri müthiş bir hafta sonu bekliyor...

Haberin Devamı
YORUM YAZ