MENÜ

Semavi'nin füzesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dün gece İzmit İsmet Paşa Stadı’nda futbol adına muhteşem bir atmosfer vardı. 90 dakika iki takım içinde çok çok önemli olmasına rağmen tribünlerdeki dostluk gösterisi görülmeye değerdi. Gerçekten maç öncesi iki takım sahaya çıktığında rakiplerini alkışlayan taraftar görüntülerine hasret kalmıştık.
Maça gelince; süper lig adayı ilk iki takım deplasmanda takılmıştı. Sakaryaspor, Diyarbakır’da bozguna uğrarken, lider Antalyaspor küme düşen Elazığspor önünde ancak beraberlik alabildi. İşte bu iki sonuç ev sahibi Kocaelispor’u ve rakip Eskişehirspor’u oldukça iştahlandırdı. Ama ilk 45 dakikada, bütün bu tabloya rağmen beklediğmiz heyecanı bulamadık. Sahada sadece mücadeleye ve birbirini oynatmamaya dayalı bir futbol vardı. Eskişehirspor’un yıldızı Sergen’i genç Hamza ile adam adama oynatan Kayhan Çubuklu, Taner ve Adem Dursun ile de golü hesaplamıştı. Ancak bu taktik Sergen’in etkisiz hale getirilmesi açısından başarılı olmasına rağmen gol yollarında tutmadı. Aslında sahada Süper Lig görmüş bir çok oyuncu olunca herkesin gerçek gücünü ikinci yarıya sakladığı belliydi. Öyle bir maçtı ki, ev sahibi yenerse rakibini geçecek ve Sakaryaspor ile puan puana olacaktı. Eskişehirspor yenerse Sakaryaspor’u geçip ikincilk koltuğuna oturacaktı. Aslında bu duygu yoğunluğunun iki takımı da olumlu etkilemediğini gördük.
İkinci 45 dakikaya daha hırslı başlayan Kocaelispor’du. Körfez ekibi aradığı gole 60. dakikada Ahmet Dursun’un kafasıyla çok yaklaştı ama kaleci Ferhat izin vermedi. Hemen ardından Eskişehirspor, Ömer ve Serdar ile Kocaelispor kalesini ciddi şekilde yokladı ama nafile.
Artık öyle dakikalara gelindi ki; maçı gol atan kazanır deniliyordu. Nitekim Eskişehirspor’un beraberliğe meyil ettiği oyunun sonlarında, genç Semavi’nin füzesi Körfez’i ayağa kaldırdı Süper Lig yolunda...

YORUM YAZ