MENÜ

Sadece 8

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

8. hafta geride kalırken Bank Asya 1. Lig’de mücadele yine üst seviyedeydi. Lider Manisa ile Bolu arasındaki fark ise yalnızca 8 puan.

Bank Asya 1.Lig gaz kesti. Baksanıza puan cetveline ve 9 maçta atılan toplam gole... En alt sıradaki takımın puanı 8, zirvedeki Manisaspor’un ise 16... Şöyle bir fikir cimnastiği yapın, 3 puanlı sistemde aradaki 8 puan fark, çok kolay kapanabilir. Fazla uzağa gitmeyin, geçen sezon bu ligden şampiyon olarak çıkan Kocaelispor bu haftalarda nerelerdeydi, unutmayın... Girişten şu çıkartılmasın kesinlikle; en alt sıradaki takım, lideri rahatlıkla yakalar ve de şampiyon olur... Ama 3 puanlı sisteme baktığımızda, işini ciddiye almayan veya rehavete kapılanlar, ummadıkları yerlere gelebilirler. Bu arada teknik direktör kıyımı da sürüyor. Son olarak Mehmet Bulut’la, Erciyesspor yollarını ayırdı. Belki bu yol ayrımlarında bazen haklılıklar olabilir ama yönetimler de artık kendilerini sorgulamalı...

Manisa-Gaziantep BŞB.
Liderin Sezer ve Rafael gibi iki önemli oyuncusu cezalıydı. Ancak karşılarında bu hafta çok iyi hazırlanmış, disiplinli bir rakip buldular. Manisaspor rakibini açamadı, pozisyon buldular, değerlendiremediler. Ancak aynı şekilde kendilerine cevap veren bir ekiple oynadılar. Gaziantep BŞB., gerçekten özellikle ikinci yarıdaki etkili futboluyla, 3 puana yaklaştı. Suat Kaya’nın öğrencileri, belki kazanamadılar ama şimdiye kadarki, en etkili futbollarını sergilediler.

Ordu-Kasımpaşa
Kasımpaşa deplasman takımı. Şu ana kadar topladığı 15 puanın 9’unun dışarıdan gelmesi, bu unvanı hak ettiğini gösteriyor. Ordu’da, oyuna iyi başlayan bir ev sahibi ekip vardı. Mor-Beyazlılar öne geçtikten sonra, önemli gollük pozisyonlar yakaladı. Böyle maçlarda skoru perçinlemek için farkı çoğaltmanız lazım. Hele ki, karşınızda Kasımpaşa gibi bir deplasman takımı varsa. Nitekim Uğur Tütüneker’in öğrencileri, önce penaltıdan beraberliği yakaladılar. Son sözü ise Orduspor’da büyük başarılara imza atmış Özgür Karakaya söyledi.

Çaykur Rize-Altay
İlginç bir maçtı. 90 dakikanın sonunda maçı değerlendirdiğinizde, “Rizespor 2-1 kazanbilirdi” de diyebilirsiniz ya da Altay’ın sahadan en az 4-1’lik bir galibiyetle ayrılması mümkündü şeklinde de düşünebilirsiz. Ama bütün bunların hiç biri olmadı ve Altay, üst üste 5 maçından da aynı sonuçla ayrıldı. Karadeniz ekibi yenik duruma düştükten sonra beraberliği yakaladı. İşte bu dakikadan sonra iki takım da 3 puanı düşündü. Ancak konuk ekip, müthiş fırsatlar yakaladı ama beceriksizlikten gole çeviremedi. Rizespor ise Ömer Ateş’in üst direkten dönen frikiğinde galibiyete yaklaştı ama olmadı mı, olmuyor.

Karşıyaka-Adana
İzmir’de tek gol vardı ve kazanan ev sahibi ekip oldu. Denk güçlerin mücadelesinde iki takım da kaybetmek istemiyordu. Ancak Karşıyaka daha çok istedi ve tecrübeli golcü Yunus’un şık vuruşuyla sahadan mutlu ayrıldı. Adanaspor ise deplasman fobisini bir an önce atlatmalı.

Kartal-Diyarbakır
İstanbul’da ev sahibi pek de gününde değildi. Diyarbakırspor daha iyi oynadı daha çok pozisyon buldu. Ancak 90 dakikanın sonunda gol sesi çıkmadı. Kartal, puan cetvelindeki yeri itibariyle içerde de olsa kazanamadı ama kaybetmemenin buruk sevincini yaşadı. Diyarbakırspor ise kaybettiklerini telafi maçına çıkmıştı ama sadece bir puanla evine döndü.

Güngören Bld.-Sakarya
Bu maçın golleri görülmeye değerdi. Bank Asya’nın yavaş yavaş sürpriz ekibi olmaktan çıkan Güngören Belediyesi, bir darbe de moralli Sakaryaspor’a vurdu. Adem ve Turan’ın golleri muhteşemdi. Ama İstanbul ekibi, oyunun genelinde pozitif bir futbol oynayarak, haklı bir 3 puanla haftayı kapattı. Sakaryaspor’un ise, bu maçtan önce aldığı iki galibiyetin rehavetine kapılmış olduğunu gördük.

Malatya-K.Karabük
İki takımın da önemli gol pozisyonları yakaladığı maçta, Hakan Söyler’in gördüğü kırmızı kart, bir anlamda ev sahibinin direncini kırdı. Kısaca Malatyaspor gününde değildi. Karabükspor ise zorlu bir deplasmandan puan almanın mutluluğunu yaşadı.

Boluspor-Samsunspor
Yarenler rahat bir nefes aldı. Favori gözüktükleri Samsunspor önünde, Karabük karşısında yaşadıkları şoku yeniden yaşamak istemiyordu Boluspor. Ancak erken bir golle yenik duruma düşmelerine rağmen, sahadan 3-1’lik bir skorla ayrılmasını bildiler. Özellikle genç Edim, attığı iki golle 3 puana imzasını vurdu. Ama sahanın yıldızı; attığı nefis frikik golüyle ve oynadığı futbolla Sertan’dı...

Giresun-K.Erciyes
Giresunspor nihayet evinde kazandı. Çotanaklar, Erciyesspor gibi Bank Asya’nın güçlü kadrolarına sahip bir takım karşısında oynadıkları olumlu futbolu, son haftaların formda ismi Hasan’ın nefis golüyle taçlandırıp, taraftarını mutlu etti. Erciyesspor’da kan kaybı bu hafta da sürdü ve kötü gidişin faturasını Mehmet Bulut istifa ederek bir anlamda şimdilik ödeyen isim oldu.

YORUM YAZ