MENÜ

Rotasyonla sınıfta kaldı

Abone Ol Google News

Alanya’da yarı finale çıkma mücadelesinin ilk ayağında iki teknik direktör de rotasyonlu bir kadroyu tercih etti. Oyun kurgusu olarak yediği gole kadar ve sonrasında diye Galatasaray’ı ikiye ayırabiliriz. Alanyaspor karşısında geriden oyun kurup olgun ataklarla rakip kaleye gitmek isteyen konuk ekip ilk tehlikesini de 18’de Jimmy Durmaz’ın yan direkten dönen şutuyla yakaladı. Bu pozisyonun hemen ardından 21’de korner atışında Alanyaspor ceza alanının dışından Bakasetas’ın nefis şutuyla 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra ilk yarı bitimine kadar oyunun büyük ölçüde hakimi Alanyaspor’du.

Haberin Devamı

Belhanda zor durumda bıraktı

Erol Bulut’un öğrencileri önde baskı yaparak orta alandan Onyekuru’ya gelebilecek pas geçişlerini etkisiz hale getirdi. Tabii ki bunda başta Belhanda olmak üzere Galatasaray orta sahasının insiyatif almaması rol oynadı. Özellikle Belhanda‘nın markaj altındaki arkadaşlarına attığı paslar, onları zor durumda bıraktı.

Takımda santrfor olmayınca...

Aslında santrforsuz sahaya çıkmak da dün Galatasaray adına önemli bir handikaptı. 45. dakikada Onyekuru’nun çalımlarla ceza alanına girip yaptığı ortada Belhanda’nın dışarıya giden kafa vuruşuyla beraberlik fırsatı kaçtı. İşte bu ortanın adresinde olması gereken bir golcüydü. Bir de ilk yarı için maçın hakemine bir çift sözüm olacak: Faul standardı ve gösterdiği sarı kartlar yakışmadı.

Haberin Devamı

Alanyaspor yine etkiliydi

İkinci yarıya da etkili başlayan taraf Alanyaspor’du. 50’de Bakasetas’ın yerden etkili şutunu Okan kurtardı. 54’te uzun topta Cisse golle buluşmak üzereyken Marcao son anda topu kornere attı. Alanyaspor’un kullandığı köşe atışında ceza alanı içinde Fernandes harika bir rövaşatayla takımını 2-0 öne geçirdi. 61’de Jesse’nin yerine Adem Büyük oyuna girdi. 62’de Mariano ile başlayan atakta Taylan’ın yerden ortasında Lemina’nın şutunu Marafona kurtardı. Hemen ardından korner atışında Belhanda’nın gelişine şutu az farkla dışarı gitti.

Bu kadro sınıfta kalıyor

Galatasaray ligde Kasımpaşa ile oynayacak, Alanyaspor ise İstanbul’da Fenerbahçe ile karşılaşacak. Erol Bulut çok zor gözüken maçı olmasına rağmen daha etkin isimlerle mücadele etti. Galatasaray’ı ise Tuzla yenilgisinde de gördük, eldeki kadro rotasyonda sınıfta kalıyor. Jimmy, Taylan, Belhanda yetersizdi. Oysa kupayı en çok kazanan takım olarak Galatasaray daha iyi bir skorla İstanbul’a dönmeliydi. Keşke oyuna sonradan giren isimlerle maça başlasaydı dedirtti Galatasaray. Maçın özeti: Alanyaspor başladığı gibi bitirdi. Galatasaray rakibine oyununu kabul ettirecek güçte değildi ve kaybetti.

YORUM YAZ