MENÜ

Pozisyonu bol olur

Abone Ol Google News

Alanyaspor bu ligin en göze hoş gelen futbolunu oynayan bir takım. Özellikle Sergen Yalçın’la birlikte üstüne koyarak bu gelişimi devam etti. Zaten düşme korkusu yaşamamaları bunun en büyük kanıtı. Elim kaza olmasa, bugün ligde 5.’lik için bu maça çıkabilirlerdi. Beşiktaş karşısında nasıl bir Alanyaspor olur derseniz; bence yine 3 puana oyanayacak yani açık futbol sergiyeceklerdir. Konyaspor yenilgisi ölçü alınırsa, Beşiktaş’ın canı sıkılabilir. Çünkü o maç farklı bir havada oynanmıştı. Üstelik Beşiktaş kongresi sonrası yeni teknik direktör adayları arasında Sergen Yalçın’ın da geçmesi, Alanya için farklı bir motivasyon olur. Konuk ekip iki kanadı çok iyi kullanıyor ve pas geçişleriyle sahayı dikine kullanan bir takım. Bu mücadele bol gollü olur mu bilmem ama bol pozisyonlu geçeceği kesin.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Alanya’da Papiss Cisse gibi müthiş bir son vuruş ustası var. Oldukça formda olan Senegalli oyuncu, bu sezon ligde forma giydiği 23 karşılaşmada rakip fileleri 15 kez havalandırmayı başardı.

Bu istatistiğe dikkat

Alanyaspor’un Süper Lig’de Beşiktaş’a attığı üç gol de duran toptan geldi (iki penaltı & bir korner). Alanyaspor, Süper Lig’de en fazla puan topladığı (42) ve en az gol yediği sezonu yaşıyor (39).

Haberin Devamı

Kısa mesaj

Konuk ekibin bana göre zayıf tarafı, savunmadaki kırılganlığı. Takımın genleri hücum üzerine kurulu olduğu için geri dönüşlerde savunmada az adamla yakalanıyorlar. Bu onlar için önemli bir sorun.

YORUM YAZ