MENÜ

Play-Off'ta penaltılar gecesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ali Sami Yen’de penaltılarla kazanan Boluspor, ilk finalist olurken, İnönü’de de Diyarbakırspor, Eskişehirspor’a yine penaltı atışlarıyla boyun eğdi. Gerçekten iki takımın da Süper Lig’i çok istediğini biliyoruz. İlk iki şansını elde edemeyen Eskişehirspor’un hedefi İstanbul’dan şampiyon olarak dönmekti. Play-Off’un ilk ayağında Diyarbakır’ı geçerek, ilk amacına ulaştı Kırmızı-Şimşekler... Şimdi finaldeki rakipleri Boluspor.
120 dakikanın geneline baktığımızda gerçekten birbirini tanıyan iki boksör gibiydi iki takım da. Çok iyi kapandılar. Pozisyon zenginliği açısından kısır bir maçtı. Kaleciler ve savunmalar, görevlerini başarıyla yaptılar. Orta alan mücadelesinde zaman zaman birbirlerine üstünlük sağladılar ama, bir türlü o istedikleri final paslarını golcülerine ulaştıramadı iki takım da...
Yıllardır Play-Off’ları izliyoruz. Gerçekten puan maçından çok başka bir hava hakim karşılaşmalarda. Tarafsız bir sahada oynanan karşılaşmada iki takımın taraftarı da İnönü Stadı’nı müthiş renklendirdi. Maç boyunca desteklerini esirgemediler, ama sonuçta gülen bir taraf olacaktı. Zaten 120 dakikanın bitiş düdüğü çaldıktan sonra ve finale çıkacak takım penaltılara kaldığında herkes kaderine razı olmuştu.
Son sözü yine kaleciler ve penaltıcılar söyleyecekti. İlk 5 penaltıda eşitlik vardı, 6. penaltıda Diyarbakırspor’u Play-Off’a taşıyan Şadi, topu kaleci Ferhat’a teslim edince Güneydoğu ekibi, geçen yıl olduğu gibi Süper Lig’e çok yakın bir noktadan geri döndü.
Artık pazar akşamını bekliyoruz. Eskişehirspor-Boluspor maçı, herhalde unutulmaz bir Play-Off finaline sahne olacak. Aynı geçtiğimiz yılki Altay-Kasımpaşa karşılaşması gibi.

YORUM YAZ