MENÜ

Önemli olan devamlılık

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzon’da yüzler gülüyor. Niye Trabzonspor değil de Trabzon dedim... Çünkü şehrin yani insanların yüzünün gülmesi önemli bence. Yıllardır Karadeniz fırtınasını izleriz ve yıllardır ezbere saydığımız kadrolar vardır. Ama son zamanlarda Trabzonspor’u izlerken artık zorlanmaya başlamıştım. Gerçekten o kadar çok oyuncu gidişleri-gelişleri oldu ki, herkes gibi benim de Trabzonspor ile ilgili fikrim negatif hale gelmişti.

Bunun sebepleri ayrı bir yazı konusu ama şimdi bunların tartışılacağı zaman değil. Trabzonspor’un şu anda ayağa kalkmaya, başarıya ihtiyacı var. Hani derler ya zararın neresinden dönersen kardır. Yani hatadan dönme konusunda, devre arasında beklenenin üzerinde artı bir performans gösterdi Bordo-Mavililer. Ve bu performasın karşılığı olarak kazanılan 3 maçlık galibiyet serisiyle birlikte, yeni statta adata güller açtı.

Ruh getirdiler

Aslında Trabzonspor transferlerine baktığımızda; olağanüstü oyuncular mı? Hayır. Ama Trabzonspor’un aradığı en önemli şeyi takıma katttılar. Neydi Trabzonspor’un aradığı, eskiden olup da şimdi olmayan... Kazanılan 3 lig maçında şunu gördüm; Trabzonspor, ruhunu yakalamaya başladı. Olcay’ın, Mas’ın, Periera’nın, performanslarıyla beraber takımın aradığı ruhu kazandırmaları, yarattıkları pozitif enerji, en büyük özellikleri.

Tabiki futbol, takım oyunu ve bakıyoruz ilk yarıda ortalarda görünmeyen isimler şu anda şaha kalkmış, Castillo gibi. Bir de bunlara Yusuf Yazıcı gibi genç isimlerin sürpriz performansları eklenince, ortaya çıkan bahar havası bir anda Trabzon’un yüzünü güldürdü.

Burada önemli olan devamlılık. Kısa sürede yakalanan bu bahar havası, kimseyi kandırmamalı. İstikrar önemli. Çünkü ne Trabzonlular’ın ne de Trabzonspor’un bundan sonra başarısızlığa dayanma gücü kalmadı. Aman dikkat.



YORUM YAZ