MENÜ

Olcan farkı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçen hafta Gençlerbirliği karşısında biraz da oynamadan kazanan Trabzonspor, dün gece Kamil Ocak’ta maça iyi başladı. Şenol Güneş’in tek yabancısı Song ile sahaya sürdüğü 11, tamamen rotasyon görüntülüydü. Orta alanda iki takımın teknik kapasiteli oyuncuları, güçleri birbirlerine yettiğince mücadele etti. Ancak bu mücadele, 3. bölgede yani final vuruşlarında pek yeterli olmadı. Özellikle Burak ile yakalayıp atamadıkları 2 pozisyon, Bordo-Mavililer’in kaderini çizdi. Gaziantepspor tarafından baktığımızda; Olcan ile başlayan olgun ataklar ilk yarının sonlarına doğru gol beklentisini yükseltti. Beto-Jorginho gibi iki hareketli forvetle gol arayan Gaziantep, Trabzonspor savunmasının hazırlıksız yakalanmasını bekledi. Nitekim orta alanda Sezer’in kaptırdığı bir topta bu ikili organize bir paslaşma sonucunda Beto’nun golüyle öne geçti.

İkinci yarıda Şenol Güneş, ilk 45 dakikada aksayan sol kanattaki sıkıntıyı gidermek için Ferhat’ı oyundan alıp, orta alandan Serkan’ı oraya çekti ve Alanzinho’yu oyuna alıp ofansif bir hamle yaptı. Mağlup durumdaki bir takımın yapması gereken hamleydi bu. Nitekim Şenol Güneş de yaptığı bu hamlenin yararını son dakikalarda Alanzinho’nun attığı golle gördü. Couceiro ise Beto-Jorginho ikilisini çıkarıp orta alanı güçlendirdi, ancak skoru korumak için bu yetmedi. Aslında dün geceki karşılaşmada maçı belirleyen ana faktör; iki takımın sol kanatlarındaki etkinliği ve etkisizliğiydi. Gaziantep Olcan ve İvan ile sol kanadını çok iyi kullandı. Ancak arkadaşları onlara pek de ayak uyduramadı. Olcan yine de dün gece farkı yaratan isimdi.

Trabzonspor için çok fazla birşey diyemiyoruz. Gençlerbirliği maçına oranla daha iyi oynadılar. Ama 1 puanı son dakika golüyle kurtardılar. İlerleyen haftalar için taraftara umut verdiklerini söyleyemeyiz. Belliki bu takımın gelecek sezon için köklü bir değişikliğe ihtiyacı var.

YORUM YAZ