MENÜ

'Okay Yokuşlu merkeze ilaç olur'

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın geçen sezon en güçlü bölgesi bana göre savunmanın önüydü. Fatih Terim bu bölgeye Donk’u da monte edince Fernando ve zaman zaman da Ndiaye ile müthiş bir savunma duvarı oluşturdu. Çoğu kimse beğenmese de Belhanda da çok koşan yapısı ile 8 ile 6 numara arası futboluyla bu bölgenin gücüne güç kattı. Sadece yanlış algı kurbanı oldu... Herkes Belhanda’ya giydiği forma numarası ile hep 10 numara olarak baktı ve Hagi-Sneijder beklentisi nedeniyle Faslı oyuncu kimseyi pek memnun edemedi.

Haberin Devamı

Fernando doğru karar

Gelelim yeni sezona... Fernando gitti, yeri dolar mı? Fernando iyi bir profesyonel ve kariyerli bir oyuncu olarak aldığının karşılığını, açıkçası bekleneni fazlasıyla yerine getirdi. Ardından yaşına rağmen takımına para kazandırarak ayrılması Galatasaray için doğru bir transfer olduğunu gösterdi. Şimdi Terim bu bölgeyi lejyoner bir isimle doldurmayı planlıyor. Anladığım kadarıyla Terim, yeni bir Selçuk İnan peşinde. Yıllarca orta sahayı kurtaracağını düşünüyor. Selçuk da Trabzon’dan önemli bir performans ile geldi ve takıma katkısı ortada.

Haberin Devamı

Savaşçı ve dinamik

Okay bence bu bölgeyi fazlasıyla doldurur. Okay’a bakınca hem Selçuk hem de Fernando’yu bir arada görmek mümkün. Futbol yeteneklerine bakınca iki ceza alanı arasında gerekeni çok iyi yapabilen ve savaşçı kimliği ile geniş oyun yapısına çok uyuyor. Henüz 25 yaşında ve her sezon üstüne koyan bir oyuncu olan genç yıldız, İspanya deneyimiyle de özgüvenini artırdı. Üstelik Şampiyonlar Ligi ve geleceğe yönelik yabancı kısıtlamasını düşünürsek, Galatasaray bir taşla çok kuş vurmuş olur, orta sahaya ilaç olur... Yeter ki alınabilsin!

YORUM YAZ