MENÜ

Nefes nefese!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

7. hafta geride kalırken, zirveyi zorlayan 5 takım 1 puanla yetindi. Lider Manisaspor ile sonuncu Boluspor arasında ise sadece 10 puan fark var.

Bank Asya 1. Lig’de 7 haftayı geride bıraktık. Zirvede bir değişiklik yok, lider yine Manisaspor. Aslında bu haftanın dikkat çekici özelliği sürprizlere açık bu ligde, ilk defa deplasman galibiyetinin olmayışıydı. İlk 4 sıradaki takımlar yenilmediler ama kazanamadılar da... Diyarbakırspor haftalar sonra kazanıp rahat bir nefes aldı. Kısaca Bank Asya 1. Lig’de puan cetveline göz attığımızda; son sıradaki Boluspor ile lider Manisaspor arasında 10 puan fark olmasının, ligde ne denli çetin bir mücadele geçtiğini göstermesi açısından anlamlı.

Kasımpaşa-Manisaspor
İstanbul’da iyi başlayan ev sahibi ekipti. Manisaspor’un böyle önemli bir deplasmanda 3 önemli eksiği vardı. Milli takımlara giden kaleci Ufuk, Ferhat ve Kalabane, konuk ekip için önemli kayıplardı. Ancak ligin en az gol atan ekiplerinden Kasımpaşa, bu maçta yine önemli pozisyonlar yakalamasına rağmen, son vuruşlarda etkili olamadı. Bunda biraz da, Manisaspor’un genç kalecisi Egemen’in başarılı kurtarışları da etkili oldu. Ufukhan’ın kırmızı kart görmesiyle, 10 kişi kalan Manisaspor, yine de iyi mücadele etti ve zorlu maçtan bir puan çıkarttı.

Altay-Boluspor
İzmir’de Altay’ın çok iyi oynamasa da kazanabileceği bir maçtı. Ancak Siyah-Beyazlılar, geçen yıl yaşadıkları gol kaçırma hastalığına yine yakalanmış gibiler. Üstelik Can’ın ayağından ve Boluspor kalecisi Ziya’nın büyük hatasından bir golle de öne geçtiler ama skoru koruyamadılar. 4 haftadır üstüste 1-1’lik beraberlikler alan Altay, önemli avantajları kaçırdığı bir dönem yaşıyor. Ev sahibi ekip, ileride kaçan bu puanlara çok yanabilir. Boluspor ise aradığı morali ve puanı İzmir’de elde etti.

K.Erciyesspor-Kartalspor
Kayseri’de Erciyesspor erken bir golle öne geçti ama sonunu getiremedi. Kartalspor önünde etkili bir futbol oynamalarına rağmen gol sayısını artıramayan Erciyessporlular, sonlarda yedikleri bir golle sahadan buruk ayrıldılar. Bence Erciyesspor’un, kumaşı iyi bir kadrosu var. Ama sahada hakkını veremiyor. Artık bu zaman geldi de geçiyor bile. Kartalspor ise çıkışını sürdürüyor. Çok iyi oynamamalarına rağmen, puan cetvelindeki yerlerini korumasını bildiler.

Gaziantep BŞB-Güngören Bld.
Ev sahibi ekip, Kamil Ocak’tan tekrar kendi tesilerine döndü. GASKİ’de oynanan maçta Gaziantep BŞB, rahat bir galibiyet aldı. Zaten atılan gollere baktığınızda, Güngören Belediyesi’nin önemli savunma hataları yapmış olduğunu gördük. Rakibin, bu zaafını iyi değrelendiren ev sahibi ekip, futbol olarak tatmin edici olmasa da, ihtiyacı olduğu galibiyeti alan taraftı. Gaziantep BŞB, bu 3 puanla 5.’lik koltuğuna da oturarak bir anlamda iddiasını gösterdi.

K.Karabükspor-Çaykur Rizespor
Hüsnü Özkara yeni takımıyla ilk maçına çıktı. Tribünler tıklım tıklım doluydu. Ev sahibi ekip 1-0 yenik duruma düştü, 10 kişi kaldı, ama pes etmedi. Üstelik Rizespor, belki de sezon başından beri en etkili, diri futbolunu oynadı, ama sahadan 1-1’lik beraberlik çıktı. Rizespor kritik bir dönemden geçiyordu ve bu deplasmanda alacağı 3 puan, bence çok önemliydi. Üstelik Riberio’nun kafa golüyle öne geçilen bir deplasmanda bu skoru koruyabilcek kalitede bir kadronun yediği gole baktığınızda, kafanızda soru işaretleri oluşuyor ister istemez...

Diyarbakırspor-Malatyaspor
Diyarbakırspor ilk yarının bitimine saniyeler kala, Erhan Şentürk’ün golüyle hayat buldu. Hoş, bu gol öncesi Malatyaspor lehine faul pozisyonunu hakem Kamil Abitoğlu, göremedi ve o pozisyonun devamı golle sonuçlandı. Kırmızı-Yeşilliler, Hüseyin Kartal’ın ayağından bir penaltıyı değerlendiremedikleri maçta, farka gidebilirlerdi, ama karşılarında Malatyaspor kalesinde devleşen Fevzi’yi buldular.

Adanaspor-Giresunspor
Adanaspor içeride seriye bağladı. Güney ekibi, sürprize açık ama favori olduğu maçta ilk yarıda işi bitirdi. İki takımın da savunma açıklarının doruğa çıktığı karşılamada, daha çok atan kazandı. Ama görünen manzara, iki takımın da derdinin aynı, yani savunma sıkıntısı olduğu besbelli.

Samsunspor-Orduspor
Karadeniz derbisinde gülen; genç Samsunspor oldu. Zevkli ve çekişmeli geçen maçta Orduspor’un tecrübeli kadrosu, beklenenin altında bir performans gösterdi. Samsunspor ise, ayağa kalkışını bu galibiyetle kanıtladı ve genç Oktay’ın şık golüyle sahadan mutlu ayrılan taraftı.

Sakaryaspor-Karşıyaka
İlk yarı iyi oynayan ve soyunma odasına önde giden taraf Karşıyaka oldu. Ne olduysa ikinci yarıda Özgürcan ve Erol’un oyuna girmesiyle oldu. Dakikalar 52’yi gösterirken Sakaryaspor Özgürcan’ın iki golü ile 2-1 öne geçti. Galatasaray’dan kiralık gelen genç oyuncu, bir gol daha atıp hat-trick yaptı ve takımını zafere taşıyan isim oldu. Üst üste ikinci galibiyetini alan Sakaryaspor ise, oldukça rahatladı.

YORUM YAZ