MENÜ

Nefes kesiyor

Abone Ol Google News

Bank Asya 1.Lig’de zirve yine değişti... Sakarya ve Antalya puan kaybetti, Kocaelispor zirveye kuruldu. Eskişehirspor’a ise yeniden gün doğdu.

Haberin Devamı

Vay vay vay!.. Böyle bir lig ne görüldü, ne yaşandı. Bundan 3 hafta önce Sakaryaspor için “Süper Lig çok yakın” demiştik. Ama aynı Sakarya, son 3 maçını da kaybetti. Hem de bir tanesi küme düşmüş İstanbuspor’a karşı ve de evinde... Antalyaspor ise Sakarya’yı deplasmanda yenip, büyük avantaj yakalamıştı. Ama sonrasında küme düşen Elazığ’la berabere kaldı, geçen hafta da Diyarbakır’a boyun eğdi. Hikmet Karaman’ın öğrencileri, kaybedilen 5 puanı alsa şu anda Süper Lig’deydi.
Sakarya’daki deprem sonrası teknik direktör Hüsnü Özkara veda ediyor, zirvede ise Kocaeli rüzgarı esiyordu. Eskişehir’i yendikten sonra teknik kadro değişikliğine giden ve risk alan Kocaelispor, Kartal deplasmanında büyük avantaj yakaladı. Sezon başında yaşanan kaoslu dönemden sonra gelinen bu nokta Körfez ekibi için büyük başarı. Önlerinde iki maç ve rakiplerinin hiçbir iddiası yok. İşte bu faktör Kocaeli’yi Süper Lig’e çok yaklaştırıyor. İkinci yarının bir başka çalkantılı ekibi Eskişehir ise kaybolan ve sönmeye yüz tutan umutlarını, iki rakibinin şok yenilgileriyle tekrar tazeledi.
Herkesin kalplerini tutacağı ve heyecanın had safhada olduğu 180 dakika bizi bekliyor. Tahmin yok, çünkü tahminleri alt üst eden bir lig yaşadığımızın en güzel örneği bu haftaki sonuçlar.

Haberin Devamı

Kartalspor-Kocaelispor
Kocaelispor, yeni teknik direktörü Engin İpekoğlu ile çıktığı ilk maçında gülen taraftı. Kartalspor karşısında bir sürpriz yaşamak istemeyen Körfez ekibi, 2-0 öne geçtiği karşılamadan 3 puanla ayrılırken, liderlik tahtına oturmanın mutluluğunu yaşadı.

Antalyaspor-Diyarbakırspor
Antalya’da sezon başından beri ev sahibinin yaşadığı sıkıntı hortladı. İç sahada aldığı sürpriz beraberliklerden sonra bu hafta da Diyarbakırspor önünde kaybeden Antalyaspor’un kredisi bitti. Diyarbakır ise biraz dişini sıksa, bu sonuçlardan sonra belki de ilk ikiden bile Süper Lig’e çıkabilirdi. Güneydoğu ekibi, aldığı bu galibiyetle Play-Off biletini almış gibi görünüyor.

Eskişehirspor-Orduspor
Eskişehirspor, evinde ilk yarıda attığı gollerle sonuca gitti. Sergen ve Doğa’yla öne geçen Kırmızı Şimşekler, rakiplerin puan kaybetmesiyle coştu. Orduspor farkı bire indirince biraz gerilen ev sahibi, tecrübesiyle maçı kazandı.

Sakaryaspor-İstanbulspor
İstanbulspor, Eskişehirspor’a yaptığının daha ağırını Sakaryaspor’a yaptı. İşte bu şok sonuç Sakaryaspor’un bir anlamda intiharıydı. Bu yenilgi, Hüsnü Özkara’yı da Bank Asya 1.Lig’de görevden ayrılan teknik direktörler kervanına kattı.

Giresunspor-Erciyesspor
Bu maç konuk ekip için daha önemliydi. Nitekim Adem’in golüyle öne geçen Erciyesspor, “Tamam, bu iş bitti” dedi ve bu düşünce pahalıya mal oldu. Cenk ve Emrah Kol’un golü Giresunspor’un yüzünü güldürdü. Erciyesspor ise iddasız bir rakip karşısında eli boş dönmenin hüznünü yaşadı.

Mardinspor-Boluspor
Mardin’de beklenen sonuç çıktı. İki takım da galibiyeti düşününce ortaya gollü bir karşılaşma çıktı. Boluspor, 4-2’lik galibiyetle evine dönerken Play-Off için yine umutlandı.

Haberin Devamı

Altay-Samsunspor
Altay yine Adem Büyük’le coştu... Geçen hafta İstanbulspor’a 4 gol atan genç futbolcu, Samsunspor filelerini de 3 kez sarstı. Ligde iddiası bulunmayan iki ekipten Altay, haftayı 3 puanla kapattı. Ama gece Adem Büyük’ün gecesiydi.

Malatyaspor-Karşıyaka
Karşıyaka için son umuttu ve beraberlik onlara yaramıyordu. Malatya ise ligde kalmış ve rahattı. İşte bu rahatlık futbola da olumlu yansıdı. Kaf Kaf bekleneni gösteremezken, Malatya 3 puanı 3 golle aldı.

Elazığspor-Gaziantep Bld.
Elazığspor için ‘Daha önce neredeydiniz?’ dememiz lazım. Gakgoşlar küme düştükten sonra gerginlikten kurtulup, rahat oynamaya başladı. Bu da sonuca yansıyor. Önce Antalya’ya çelme attılar, bu hafta da ligin dirençli ekiplerinden Antep Belediye’yi sürpriz bir şekilde yendiler.

YORUM YAZ