MENÜ

Mutlu aile!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbol Federasyonu seçimleri Ankara’da yapıldı. Tek aday ile girilen seçimin kazananı Yıldırım Demirören oldu. Gönül isterdi ki, bu seçime başka adaylar da katılsın ve daha demokratik, daha çoğulcu bir yönetim oluşsun. Ancak sistemin buna izin vermediğini gördük. 60 ıslak imza şartı yüzünden adaylık mevcut başkan Yıldırım Demirören’e kaldı.

Sistem değişmeli

Tabii ki bu sistemi Yıldırım Demirören getirmedi, geçmişten gelen bir sistemin devamıydı. Oysa 60 ıslak imzayı getirdikten sonra başka adaylar da geride kalan delegelerin imzalarıyla aday olabilmeliydi. Böyle olsa bana göre daha şık bir seçim olur ve kazanan da daha huzurlu olurdu. O nedenle bu seçim geride kaldı ama sistem mutlaka revize edilmeli, tüzük değiştirilmeli.

Herkeste baskı vardı

Gerçekten seçim öncesi birçok kulüp başkanında ve delegede bir baskı vardı. Bu her iki taraf için de geçerliydi. Yani benim gördüğüm, birçok başkanla ve yöneticiyle konuşmalarımdan çıkardığım; veryansın ediyorlar, dertliler. Ama sonuca bakarsak herkesin memnun ve mutlu olduğunu gördük.

Yalan ya da korku

Bakıyorsunuz; ‘Türk futbolu 4. torbaya düştü, tribünlerde seyirci kalmadı, şampiyona kupa bile vermeye gitmeyen ya da gidemeyen bir başkan var’ diye şikayet eden bir futbol ailesinin içindeyiz. Ben tarafsız bir gazeteci olarak, ortaya çıkan bu sonuca baktığımda diyorum ki; ya ortada bir yalan var ya da korku. Şu bir gerçek ki herkes memnun ve mutlu her şeyden.

3 Temmuz bitti!

En başta Trabzonspor Yönetimi mutlu, hayırlısıyla 3 Temmuz da bitti. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş mutlu, kupada finale kalamayan Sivasspor mutlu, kupa finalinde kaybeden Bursaspor mutlu... Anadolu kulüpleri 240 ıslak imza ile olağanüstü bir destek vererek, büyük bir güvenoyu vererek mutlu olduklarını kanıtladılar. Fazla söze gerek yok; bir seçim bitti, artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Yeni sezonda beklentimiz sadece futbolun konuşulduğu bir dönem olması. Başkan ve yönetiminine başarılar diliyorum.

YORUM YAZ