MENÜ

Mazeret yok, çözüm var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Denizli’de Sivas kazanır mı? Ligimizin bitimine 3 hafta kala acaba Anadolu’da şampiyon çıkacak mı? Gerçekten Süper Lig’in en kritik haftalarından birindeyiz. Belki de bazı takımlar için belirleyici olacak çıkacak sonuçlar. Ya da heyecan onlar için gelecek haftalara taşınacak. İşte Denizlispor-Sivasspor karşılaşması konuk ekip açısından bir anlamda son iki haftasınında neler olacağınında göstergesi olacak. Aslında Sivasspor’un, Denizli’de kazanma olasılığının yüksekliğininin altında yatan şifre yazımın ikinci cümlesinde yatıyor. Gerçekten Sivasspor’un bu sezon Anadolu’da oynadığı deplasman maçlardında ev sahibi takım taraftarlarının “Bu sene şampiyon Anadolu’dan” tezahüratı Yiğidolar’ın en önemli güçlerinden biri bana göre. Kısaca bu başarı kıskanılmıyor, tam tersine destek görüyor.
Maça gelince; 90 dakikanın sonrasında kolay ama öncesinde yazmak tahmin yapmak oldukça zor bir iştir. Denizlispor ununu eleyip, eleğini duvara asmış. Yiğido ise bu deplasmanıda kazasız geçmek istiyor. Ancak kadroya baktığımızda Mohamed kart cezalısı, Abdurrahman, Diallo ve Murat Sözgelmez sakatlıkları nedeniyle yok. Ancak olumlu bir haber, sol kanatta Hayrettin’in cezası bitti ve oynayacak. Ama şu bir gerçek ki, Sivasspor o kadar sakatlıklar ve cezalılar yaşadı ki, bu konuda teknik direktör Bülent Uygun çok antrenmanlı. Kısaca Bülent Uygun mazeret üretmeyip çare üretiyor. Denizli karşısında da çareyi bulup sahaya diri ve istekli bir 11 sürecektir.
Mohamed’in yerinde Sergio, Abdurrahman’ın yerinde Sylla oynar yine. Orta alanda Musa, Devran, İlhan muhtemelen yer alacaktır. Savunmanın önünde genç Onur’u düşünen Bülent Uygun’un en büyük kozu tabiki Mehmet Yıldız olacaktır. O, sadece hedefe kilitlenmiş Sivasspor’u bütün gücüyle şampiyonluğa taşıyor. Yiğidolar’ın en büyük kozunun Mehmet olacağını düşünüyorum.

YORUM YAZ