MENÜ

Malatya kurtardı Atiker Konya yandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aytemiz Alanya, Başkent’te Gençlerbirliği’ni yendikten sonra Konyaspor’un üstündeki 3 puan baskısı biraz daha artmıştı maç öncesinde. Rakip Malatyaspor’un da son 8 maçta sadece 1 kez kaybetmiş olması, ev sahibi adına 90 dakikanın zorluğunu ortaya koyuyordu. Hepsinden önemlisi Konyaspor’un sahada ne yapacağıydı ki, dün ilk yarı çok kısır geçti. Tek pozisyon 8. dakikada yaşandı. Ömer Ali’nin ortasında Jahovic uygun durumda kafa vuruşunu yapamadı. İkinci yarıya Mehmet Özdilek, Fofana’yı alarak başladı. Hücumsal anlamda Konyaspor bu değişikliğin karşılığını da buldu. 56’da Fofana’nın şutu Sadık’tan döndü. 57’de Eto’o mutlak pozisyonu harcadı.

Eto’o çıkınca...

62’de Volkan Şen girdi, Eto’o çıktı. Kamerunlu vücut diliyle bu karara tepki gösterirken, Mehmet Özdilek bu hamleyle kapanan Malatya savunmasını açmaya çalıştı. 67’de Jahovic dengesini kaybedince bir fırsatı daha harcadı. 75’te Mehmet hoca, Orkan’ı da oyuna alıp tamamen kişisel beceriyle dayalı gol arayışına girmeyi tercih etti. Yeşil-Beyazlılar gol için yüklenirken, 87’de adeta şok oldu. Ferhat’ın hatasında Boutaib kendi yarattığı pozisyonu golle sonuçlandırdı: 0-1.

Özdilek’i yönetim yolladı

Malatya yenilgisinin ardından istifa etmeyen ve basın toplantısında, “Daha 10 maçımız var. Kafayı öne eğmeye gerek yok” diyen Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek’i, dün akşam yönetim görevden aldı. Özdilek, 15 lig maçında sadece 3 galibiyet kazanabildi. Yönetimin gündemine gelen ilk ismin Safet Susic olduğu öğrenildi.

Maçın adamı Sadık

Malatyaspor’un stoperi, Eto’o ve Jahovic’le maç boyunca çok iyi mücadele etti, savunmada kusursuz oynadı.

YORUM YAZ