MENÜ

Malatya buz kesti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Malatyaspor haftalardır süren yenilgisizliğini İstanbul’da kaybetti. Aslında tam bir beraberlik maçıydı. İki teknik adam da fazlasıyla temkinli başladı. Savunmasıyla ve az gol yemesi ile dikkat çeken Ümraniyespor tamamen rakibi karşılayan anlayışla mücadele etti. Savunmada Erol’a şans veren Erkan Sözeri sol önde Mücahit’i oynatarak Caner’le gelen Malatya ataklarını önlemeyi hedeflemişti. Vodafone Arena ve Başakşehir’de oynayan Malatya; Ümraniye’nin tesislerinde oynamaktan etkilenmedi değil. İrfan Buz orta alanda daha baskın olup rakipten kaptığı toplarla etkili olmayı planlamıştı.

Disiplini korudu

Ancak sol kanattan Buğra ile bir akın denemesi dışında dikkate değer bir pozisyon göremedik. Bu zemin Ümraniyespor için avantajdı. İkinci yarıda iki teknik adamın skoru bozma çabalarına dönük hamleleri biraz umutlarımızı artırmıştı. Ancak oyun anlayışından ödün vermeyen Ümraniyespor disiplini bozmadan sabırla rakibin hatasını bekledi. Atanın kazanacağı bir maç gibiydi. Nitekim 65’te maçın o ana kadar en net pozisyonunu Malatyaspor yakaladı.

Yardımcı şaşırttı

Ancak golcü Eren kaleci ile karşı karşıya topu Buğra’ya teslim etti. 80. dakikada Ümraniyespor atağında Malatyaspor savunması ilk defa dengesiz yakalandı ve Samet maçın skorunu ilan etti. Golde yardımcı hakemin ofsayt gerekçesiyle bayrağı kaldırıp sonrasında indirmesi itirazlara sebebiyet verdi ama Samet ofsaytta değildi. Takipçilerinin kaybettiği haftada Malatyaspor 8 puanlık avantajını 11’e çıkartabilirdi ancak olmadı. Ümraniyespor ise aldığı bu üç puanla ikincilik için oldukça güçlü bir avantaj kazandı.

YORUM YAZ