MENÜ

Lidere Ba!

Abone Ol Google News

Antalya’da gece olmasına rağmen sıçak havanın futbolcuları etkilediği daha ilk yarıda belli oluyordu. Lider Başakşehir 3 önemli eksikle geldiği Antalya’dan lider dönmek için kazanmak zorundaydı. Antalyaspor ise 11 maçtır kaybetmeyen bir takım olarak bu ünvanı sürdürmek için sahaya çıktı. Skrtel’in dönmesiyle klasik savunma hattını yakalayan Başakşehir’de, orta alana Mehmet Topal ve Berkay Özcan, kanatta da Gulbrandsen’i gördük. Ev sahibi ise Hakan Özmert’in yokluğunda orta alanda Fredy’nin yanına Ufuk monte edilmişti. İlk tehlike Podolski’nin sert şutu ve Mert’in kurtarışıyla Antalyaspor’dan geldi.

Haberin Devamı

Demba Ba sahnede

Daha sonra Demba Ba ile fırsatlar yakalayan ama değerlendiremeyen Başakşehir atakları vardı. İlk 45 dakikadaki düşük tempoya bakarsak iki taraf da kontrollü futbolla sanki hamlelerini ikinci yarıya bırakmış gibiydiler... İlk yarı biterken Sinan ile başlayan atakta Jahovic uygun durumda Podolski ile topu buluşturamayınca takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti...

Savunmadan büyük hata

Haberin Devamı

İkinci yarıya Fredy’nin yerine Chico ile başylayan Antalyaspor sol kanattan Hamilton ile etkili ataklar yaptı. Başyakşyehir savunması tecrübesiyle kademeleri iyi yapınca pozisyonlar eridi gitti. Tamer Tuna 58’de Ersan’ı çıkartıp Celutska’yı alarak güç tazeledi. Son 20 dakika da aşırı sıcak açıkcası ‘bakalım kim ayakta kalacak’ dedirtti. Tabi ki bu bölümde daha gergin olan aradığı golü bulamadıkça kafaların karıştığı bir Başakşehir vardı. 74. dakika ev sahibi adına kader anıydı diyebiliriz. Podolski gole giderken arka adalesi atınca pozisyon bitti. Hemen ardından Demba Ba ile gelen golle Başakşehir rahat bir nefes aldı. Bu golde Antalyaspor savunmasının da büyük hatası vardı... Uzatmada ise Elia sonucu perçinledi.

YORUM YAZ