MENÜ

Kutluyorum

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dün gece açıkcası daha rüzgarı arkasına almış çoşkulu bir Fenerbahçe bekliyordum. Tabii ki Kayserispor bu maç kadar topladığı 17 puanla kolay lokma olmayacağı belliydi. Konuk ekip ilk yarıda alanı daralttı, topu ayağa oynayarak Fenerbahçe’nin tempo yapmasını da önledi. Aslında ilk 45 dakika Kayserispor’un istediği gibi geçti. Sadece bir pozisyonda eksik yakalandılar, beraberlik golünü ağlarında gördüler. Fenerbahçe’nin top ayağına geldiği zaman taraftarını heyecanlandıran ismin sadece Valbuena olması düşündürücü. Aykut Kocaman’nın klasik oyun disiplininden kopmamak güzel de koca bir yarıyı bir pozisyon bir de golle bitirmek Fenerbahçe taraftarını tatmin etmez.

Eleştirilebilir

İkinci yarıya Fenerbahçe genlerini hatırlatır bir başlangıç yaptı. Üst üste gelen iki gol biraz rehavete soktu Sarı-Lacivertliler’i. Çünkü Kayserispor oyundan kopmadı ve skora razı olmadı. Skora bakmadan Fenerbahçe adına şunu söyleyebilirim ciddi bir geri dörtlü sıkıntısı var. Kayserispor’un etkili hücumlarında savunma zaafları hemen ortaya çıktı. Dün gece Valbuena bir anlamda şapkadan tavşan çıkardı diyebiliriz. Fransız oyuncu pes etmeyen yapısıyla oynadı, oynattı ve Fenerbahçe’yi oyuna döndüren isimdi. Bence iyilerden biri de çok eleştirilse de Ozan’dı. Aykut hocanın bir farklı önde götürdüğü maçta son bölümde Valbuena’yı alıp Alper’i sokması eleştirilebilir. Ancak Aykut hoca, Valbuena’yı yorgunluk nedeniyle oyundan alıp yerine Alper gibi bir ismi sahaya sürerek ‘bu skor bana yeter’ dedi.

Pozitif futbol

Kayserispor için kırılma anı erken yedikleri beraberlik golüydü. Yine de Şumudica oynattığı pozitif futbolla aradığı puanı, santrası bile olmayan son saniye golüyle almayı başardı, kutluyorum...

YORUM YAZ