MENÜ

Kurtuluşa giden yol

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de bitime 8 hafta kalırken, alt sıralarda kazan kaynıyor. Fanatik gazetesi yazarı Tunç Kayacı, 9 takımı mercek altına alarak son durumu değerlendirdi.

En uzak Akigolar (34 puan)

Kalan 8 maçında alacağı 6 puan bile ligde kalması için yeter gözüküyor. Küme düşme ihtimali en uzak takım gibi gözükse de geçen yıl Bursapor’un yaşadığı kabus herkesin aklında. Kalan maç fikstürü, içeride oldukça zorlu rakiplerle oynayacaklarını gösteriyor. Dış sahadan puan getirebilme şansları da fazlasıyla var. Artıları yeni statları ve evlerinde iyi oynamaları. Bir de tabi ki diğer kent takımlarına oranla üzerlerindeki baskı daha az olan bir takım...

Akhisarspor fikstür:

Başakşehir
Aytemiz Alanya (d)
Beşiktaş
Göztepe
Yeni Malatya (d)
Galatasaray
Kayserispor (d)
Osmanlıspor

Yeni Malatya rahat (34 puan)

Fikstürüne bakarsak, ‘en rahat takım’ diyebiliriz. Dış sahada şampiyonluk adaylarıyla oynayacak olmaları artıları gibi gözüküyor. Çünkü bu tür takımlarla içeride oynamak zordur. Büyüklerle ligin ilk yarısında oynadıkları maçlarda büyük bir avantaj yakaladılar. Bundan sonrası için herşey kendi ellerinde. Bence iç sahada oynayacakları maçlardan rahatlıkla 6 ile 8 puan alabilecek kapasitedeler. Zaten bunu başardıkları takdirde oldukça rahatlarlar.

Yeni Malatyaspor fikstür:

Gençlerbirliği
Başakşehir (d)
Aytemiz Alanya
Beşiktaş (d)
Akhisarspor
Göztepe (d)
Galatasaray (d)
Kayserispor

Bursa yine tedirgin! (34 puan)

Aslında kalan her maçtan ortalama 1 puan alsalar, korkulu rüya görmezler. Ancak geçen sezon öyle bir lig yaşandı ki, şehir ve camianın hala o korkuyu üstünden atamadığı bir gerçek. En büyük sıkınıtı da zaten bu... Genelde olumsuz hava ve takıma olan güvensizlik, ister istemez sahaya yansıyor, futbolcuları paniğe sürüklüyor. İçerideki maçları kazanmaları da ligde kalmaları için yeterli olur. Ayrıca 5 deplasmandan birinin Karabük ile olması avantajları.

Bursaspor fikstür:

Antalyaspor (d)
Kasımpaşa
Göztepe (d)
K.Karabükspor (d)
A.Konyaspor
Fenerbahçe (d)
Trabzonspor
Gençlerbirliği (d)

Paşa gerilim filminde! (31 puan)

Aslında oldukça rahattılar ama son haftada iç sahada Antalya yenilgisi dertsiz başlarını derde soktu. Görüntü olarak, çok zorlu bir fikstüre sahipler. Milli maç arasından sonra üst üste iki deplasman ligdeki kaderlerini belirleyecek. Ardından Karabükspor ile iç sahada oynamaları büyük şans. Ancak Kasımpaşa için son 5 maç gerilim filmi gibi olacak. Yine de ligde kalmak kendi ellerinde ama işleri hiç de kolay değil.

Kasımpaşa fikstür:

Göztepe (d)
Bursaspor (d)
K.Karabükspor
A.Konyaspor (d)
Fenerbahçe
Trabzonspor (d)
Gençlerbirliği
Başakşehir (d)

Aytemiz Alanya’nın işi zor (28 puan)

İç saha maçlarından en az 7 veya 9 puan çıkarmak zorunda. Üstelik Osmanlı ve son Antalyaspor’a karşı kaybetmemek şartı var. Bu maçlar 6 puanlık 90 dakikalar. Dış maçlardan ise en az 3 puan çıkartmak zorunda. Bu tek bir galibiyet de olabilir, 3 beraberlik de... Bu matematiği tutturabilmeleri mümkün ama kolay değil. Bakkal’ın bu dönemleri çok oynamış bir teknik adam olması artıları. Çok zor 8 maç Alanya’yı bekliyor.

Aytemiz Alanyaspor fikstür:

Beşiktaş (d)
Akhisarspor
Yeni Malatya (d)
Galatasaray
Kayserispor (d)
Osmanlıspor
Sivasspor (d)
Antalyaspor

Antalya’ya her maç final (28 puan)

Karabük’ü dış saha gibi saymazsak üst üste 9 puan yapma şansları var. Bursa ve Konya’ya kaybetme lüksleri yok. Bu iki maçtan en kötü 4 puan çıkarmaları şart. Kalan son 5 maç ise hiç de kolay değil. Bu maçların 3’ü dış sahada ve kritik rakiplerle. Gençler ve Alanya karşılaşmaları final niteliğinde. İçerideki rakiplerden birinin Trabzon diğerinin Başakşehir olması Antalya’yı nasıl zor dönemin beklediğini gösteriyor. Kasımpaşa galibiyetinin değeri ligin sonunda çok daha iyi anlaşılacak.

Antalyaspor fikstür:

Bursaspor
K.Karabükspor (d)
A.Konyaspor
Fenerbahçe (d)
Trabzonspor
Gençlerbirliği (d)
Başakşehir
Aytemiz Alanya (d)

Osmanlı’ya ekstra şart (27 puan)

Ligde kalmak için müthiş bir efor sarfediyorlar. Ekstra puanlara ihtiyaçları var. Düşme hattındaki rakiplerini evinde yenmesi, dışarıda kaybetmemesi gerekiyor. Örneğin; Konyaspor’u yenip, Aytemiz Alanya karşısında en az 1 puan almak şart. İç sahada Trabzon, Başakşehir ve Beşiktaş ile oynayacak olmaları dezavantaj. Ekstradan kastım da bu 3 maçtan çıkartacakları puanlar. Son maçta karşılaşacakları Akhisar ligde kalma işini sona bırakmazsa, bu Osmanlı için bir avantaj olabilir.

Osmanlıspor fikstür:

A.Konyaspor
Fenerbahçe (d)
Trabzonspor
Gençlerbirliği (d)
Başakşehir
Aytemiz Alanya (d)
Beşiktaş
Akhisarspor (d)

Gençler’in kredisi az (27 puan)

Başkent ekibinin fikstürüne bakarsak Galatasaray maçı dışında oldukça dengeli. Milli aradan sonraki ikisi dış sahada, biri Galatasaray ile iç sahada oynanacak 3 maçtan en az 3 puan almaları gerekiyor. Sonrasında içeriyi kayıpsız geçmek, dışarıdan da 1 veya 2 puan almak zorundalar. İşleri tabi ki kolay değil. İç sahadaki Osmanlı ve Antalya maçlarını kayıpsız geçmeleri şart. Son maçın Bursa ile oynanacak olması rakibin durumuna göre artı veya eksi olabilir.

Gençlerbirliği fikstür:

Yeni Malatya (d)
Galatasaray
Kayserispor (d)
Osmanlıspor
Sivasspor (d)
Antalyaspor
Kasımpaşa (d)
Bursaspor

Konya yıldızlara bağlı (24 puan)

Dış sahada da olsa Karabük maçından 3 puan alınmış sayalım. Kredileri tükendiği için Osmanlı, Antalya ve Bursa’da kaybetme lüksleri yok. İçerideki 3 maçtan da 9 puan çıkarmak zorundalar. Fenerbahçe maçının deplasmanda puansız geçildiğini sayarsak 24 puanlı Konyaspor’un 15 puan toplaması halinde 39’a ulaşması, ihtimal dahilinde. Bu puan ligde bırakır mı, bekleyip göreceğiz. Eldeki yıldızlar beklenmedik sonuçlara imza atarsa, Konya bu mucizeyi gerçekleştirebilir.

Konyaspor fikstür:

Osmanlıspor (d)
Sivasspor
Antalyaspor (d)
Kasımpaşa
Bursaspor (d)
K.Karabükspor (d)
Göztepe
Fenerbahçe (d)

YORUM YAZ