MENÜ

Koltuk kavgası!

Abone Ol Google News

Bank Asya 1.Lig’de bu hafta liderlik el değiştirdi... Antalya, evinde Kocaeli’ye puan kaptırınca, İstanbul’dan zaferle ayrılan Eskişehir zirvenin yeni sahibi oldu.

Haberin Devamı

Eskişehir evinde ayağına gelen liderlik fırsatını değerlendirememişti, ama bu unvanı bir dış saha galibiyetiyle almayı başardı. Gerçekten Bank Asya 1. Lig’de çekişme bütün hızıyla sürüyor. Dikkati çeken iki takım; Kocaelispor ve Karşıyaka... İki takım da üst üste aldıkları iyi sonuçlarla önemli bir avantaj yakaladılar. Ligde kalma savaşında görünen manzara; iki takım artık gidici gibi... Akla gelen soru ise; 3. takım kim olacak?
Bu noktada yeni federasyona bir sitemimiz olacak. Yeni göreve gelmelerinin bir mazereti olarak görmediğim bir hata yaptılar. Gerçekten çok kritik bir haftada Kartalspor ve Giresunspor’a verilen seyircisiz oynama cezalarını tebliğ şekli ve zamanlamasının çok yanlış olduğunu belirtmeliyim. Çünkü bu iki takımın da içeride oynadığı karşılaşmalar, ligin hem üstünü hem de altını çok yakından ilgilendiren sonuçlara sahne oldu. Yine de iyi niyetimizi koruyalım ve bu hatanın bir daha tekrarlanmamasını dileyelim.
Kartalspor-Eskişehirspor
İstanbul’da boş tribünler önünde sertlik derecesi yüksek bir maç izledik. Bunda tabii ki maçın hakemi İlker Coşkun’un müsamahası vardı. Hakemlerimizin, iyi niyetli ve kötü niyetli futbolcu ve faulleri iyi süzmesi lazım. Ancak İlker Coşkun bu maçta bu süzgeci iyi kullanamadı. Gördüğümüz kadarıyla bu anlayış Kartalsporlu iki futbolcunun sakatlık nedeniyle maçı terketmesine neden oldu. Eskişehirspor ikinci yarıdaki etkili futboluyla 3 puanı yakaladı. Kartalspor ise ikinci yarıda güçten düşmesine rağmen, galibiyete oynayınca kaybetti.
Antalyaspor-Kocaelispor
Bu maçta Antalyaspor’un konukseverliğinden bahsetmemiz lazım. Akdeniz ekibini, rakibi Kocaelispor’a maç öncesi ve maç içinde göstermiş olduğu centilmenlikten dolayı kutlamak lazım. Maça gelince; konuk ekibin zaman zaman daha iyi oynadığını ve 1 puanı hak ederek aldığını kabul etmeliyiz. Tabi ki bu sonuç ikili averaj açısından da Kocaelispor’a bir artı sağladı. Antalyaspor ise üst üste aldığı 3. beraberlikle liderlikten oldu.
Sakaryaspor-Gaziantep Bld.
Haftalardır yenilmeyen Gaziantep Belediyespor, bu defa Sakarya’da kaybetti. Suat Kaya’nın öğrencileri, beraberliği de yakaladı ama Erman Ergin ile Taner Demirbaş’ı tutamayınca, sahadan mağlup ayrıldı. Ancak Sakaryaspor’u böyle yenilmez bir ekibi yendiği için kutlarken, futbol olarak hiç de tatmin olmadığımı belirtmeliyim. Devre arası transferlerinin katkısı ve etkisi henüz yok gibi...
Samsunspor-Karşıyaka
Biri can derdinde, diğeri de “Süper Lig’e nasıl çıkarım”ın peşinde... Son haftaların başarılı ekibi Karşıyaka, küme düşme hattındaki Samsunspor’u deplasmanda devirerek, hedefini farklı bir noktaya taşıdı. 38 puana ulaşan İzmir ekibi, Play-Off bir yana, ciddi ciddi ilk iki hesabı yapar duruma geldi. Karadeniz ekibi ise bu mağlubiyetle kendini iyice ateşe attı.
Erciyesspor-Orduspor
Kayseri’de konuk ekibin istediği oldu. Erciyes deplasmanına 1 puan için gelen Orduspor, kaleci Şenol’un hatasız oyunuyla puanı koparıp, evine döndü. Kış şartları nedeniyle gündüz oynanan karşılaşmada futbol ortamı, mevsime göre oldukça iyiydi. Ama sahada izlediğimiz futbol kalitesi, açıkcası çok düşüktü.
Elazığspor-Diyarbakırspor
Elazığspor evinde adeta harakiri yapıyor. Gakgoşlar, yeni teknik direktörleri Adnan Şentürk ile çıktıkları karşılaşmada hiç de beklemedikleri bir sonuç aldılar. Eski oyuncuları Bülent Bal ve Hüseyin Kartal’ın golleri Elazığspor’u yıktı. Diyarbakır adına çok kritik bir 3 puan... Fikstür gereği 3 hafta üst üste deplasmanda oynayacak olan Diyarbakırspor, ikisinden 4 puan almayı başardı.
İstanbulspor-Boluspor
İstanbulspor artık veda maçları oynuyor. Sarı-Siyahlılar, 90 dakika içinde kazanmak için önemli fırsatlar yakalıyor ama değerlendiremiyor. Boluspor maçı da böyle oldu ve kaybettiler. Boluspor ise şimdiye kadar aldığı 11 beraberlikle dikkatleri çekmişti. Ancak Yarenler, İstanbul’dan 3 puanla dönüp, rahat bir nefes aldı ve Play-Off için tekrar umutlandı.
Altay-Mardinspor
Altay’a acele bir penaltıcı gerekli. Teknik direktör Feyyaz Uçar, iki hafta önce, “Şimdiye kadar Altay lehine hiç penaltı verilmedi” siteminin ardından iki haftadır penaltı kazanan Altay, bu atışları gole çeviremedi. Mardinspor karşısında 2-0’lık galiyetle puanını 31’e çıkartan Altay, yavaş yavaş çıkışını sürdürüp, en azından play off’u yakalama yolunda umutlandı.
Giresunspor-Malatyaspor
Sessiz sedasız maçta 2 gol, bir de kırmızı kart vardı. Ev sahibi ekibin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada, 10 kişi kalmasına rağmen öne geçen Giresunspor, galibiyeti koruyamadı. Çotanaklar, son dakika penaltısıyla 3 puandan oldu. Malatyaspor açısından, hem de Giresunspor gibi puan cetvelinde bir puan üstlerindeki rakiplerinden aldıkları hayati 1 puanın, çok çok önemli olduğunu belirtmeliyim.

Haberin Devamı
YORUM YAZ