MENÜ

Kazandık işte

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ah Fatih hoca ah! Şu maçın ikinci yarısındaki 11’i turnuva başlarken çıkarsan olmaz mıydı? Hadi aldıklarını almadıklarını tartışma zamanı değil. Hani derler ya olmuş ile ölmüşe çare yok. Tamam mı, devam mı maçına çıkmıştık Basel’de. Öncesinde Çek Cumhuriyeti’nin Portekiz önünde aldığı 3-1’lik yenilgi bana göre istediğimiz sonuçtu. Çünkü Portekiz ile oynamıştık ama Çekler’le maçımız vardı. İlk maçtaki kadrodan zorunlu değişiklikler de oldu tercihler de. Kısa ve çabuk oyuncularla agresif oynayan İsviçre’yi devirmeyi planlamıştı Terim. Ama Fatih hocanın hesaplamadığı zeminin inanılmaz şekilde ağırlaştıran yağmur oldu. Gerçekten ilk yarıdaki müthiş sağnak sahayı göl haline getirdi. Tabiki bu zeminde Gökdeniz ve Tümer gibi yerden oynamak isteyen oyuncular kayboldu gitti. Zamanlama hatalarıyla da bir anlamda ölüyü dirilttik. Hakan Yakın önce yokladı sonra da attı.
İkinci yarı Mehmet Topal ve Semih Şentürk değişiklikleri yerindeydi. Hem boy ortalamamız yükseldi hem de orta alanda rakibe karşı dengeyi sağladık. Zaten bu orta alan üstünlüğü Nihat gibi etkili bir oyuncuyu devreye soktu. Gol kralımız Semih Şentürk yine kurtarıcı olarak sahne almakta geçikmedi. Bu defa orta Alex yerine Nihat’tan geldi ve genç forvet şık bir kafa ile beraberlik golümüzü attı. Aslında ikinci yarıdaki tempomuzla rakimizi iyice ezdik. Mehmet Topal-Mehmet Aurello ikilisi iyi çalışınca kanatlarımız özellikle Hamit Altıntop’un bölgesinden İsviçre’yi çökerttik. Ne zaman patlayacak diye beklediğimiz yıldızlarımızdan Arda Turan, öyle bir gol attı ki, “Daha bitmedi” dedi, Ay Yıldızlılarımız, Çek Cumhuriyeti maçı öncesinde gövde gösterisi yaptı. Bu arada bu galibiyetin mimarlarından biri olan kalecimiz Volkan’ı da alnından öpmek gerekiyor, ellerine sağlık.
Şimdi sırada Çekler var. Bu takımımız, biraz kımıldandığında neler yapabileceğini İsviçre önünde gösterdi. Bir daha neden olmasın!

YORUM YAZ