MENÜ

Kayserispor farkı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Süper Lig’e doğru yarışta Kayserispor zirvedeki yerini korurken 3. sıradaki rakibiyle aradaki puan farkını 9’a çıkardı. Denizli deplasmanında basit ve lidere yakışmayacak bir golle yenik duruma düşmelerine rağmen kadro kalitesi ve tecrübesiyle skoru çevirmeyi başardılar. Aslında kadro güçlü gözükse de yaptıkları iş kolay değil. Biraz açalım bu konuyu... Bir kere PTT 1. Lig’de gelir belli ve siz Süper Lig’den düşen bir kadroyu büyük ölçüde elinizde tutuyorsunuz. Süper Lig’de 40 milyon kasanıza girerken bu ligde 10’da biri rakamla gemiyi limana yanaştırmak kolay değil. Peki bu değirmenin suyu nereden geliyor, bu çark nasıl dönüyor, ona bakalım...

Para sorunu yok

Sezon başı Sefa, devre arası Hakan Arıkan Trabzonspor’a satıldı, Mouche iyi bir rakamla yurt dışına gitti, gerisi de genel menacer Süleyman Hurma’ının becerileriyle yürüyor. Şu ana kadar oldukça kaliteli kadrodan çatlak bir ses çıkmadı ve emin adımlarla zirve yarışını sürdürüyor. Aslında hemen hemen hepsi Süper Lig görmüş oyunculardan kurulu olan takımda futbolcular da biliyorlar ki her şeyden önce başarı geliyor. “Önce Süper Lig’e çıkalım, nasıl olsa bu takımda paramız kalmaz, çıktığımız zaman herşey daha güzel olacak” düşüncesi hakim. Bu süreçte en büyük faktör tutkal görevi yapan Süleyman Hurma. Genç teknik adam Cüneyt Dumlupınar’ın arkasında dimdik duran Süleyman Hurma, otoritesi ve disipliniyle geçen sezon Süper Lig’den düşen Kayserispor’u ait olduğu yere taşımak için tüm mesaisini harcıyor.

Avantaj Adana Demir’de

Gelelim ikincilik mücadelesine... Şu anda parametreler Adana Demirspor’u öne çıkartıyor. Kulübün sportif direktörü Samet Aybaba, tekni direktör Ünal Karaman ile büyük bir güç. Üstelik Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve geçen sezondan beri kulübün başında olan başkan Selahattin Aydoğdu’nun çabaları birleşince ortaya bir başarı öyküsü çıktı. Bunun yanında müthiş bir taraftar desteğiyle birlikte futbol şanslarının da yanlarında olması önemli. Kayserispor ve Antalyaspor’a deplasmanda kaybetmeden dönen Adana Demir’in avantajı oldukça fazla.

Kurtar da çare olamadı

Peki Adana’nın diğer takımı ne durumda! Güvenç Kurtar gibi tecrübeli bir teknik adamla ikinci yarıya iyi başladılar ama son haftalarda içeride, dışarıda kaybettiler, Play-Off umutlarını söndürmek bir yana düşme potasına yaklaştılar. Hoca da istifasını verdi.

YORUM YAZ