MENÜ

Kayseri'den bir adım daha

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kupada Gençlerbirliği’nden sonra ikinci finalist de Kayserispor oldu. Aslında Rize’de alınan 3-0’lık galibiyet nedeniyle, Gençlerbirliği’nden önce finale yükselmeyi garantilemişti Sarı-Kırmızılılar... Bu duygular, tribünleri de boş bırakmıştı... Oysa takımlarını üst sıralarda görmek isteyen bir kentin taraftarları, her ne şartta olursa olsun tribünleri doldurmalıydı. Ama yoktular... Zaten maça gelen az sayıdaki taraftar da “Mehmet Topuz yoksa, biz de yokuz” tezahüratlarıyla maçı bitirmeye çalıştılar.
Sahaya çıkan 11’lere baktığımızda Kayserispor, ligde oynadığı son Sivasspor karşılaşmasının kadrosunda pek değişikliğe gitmemişti. Teknik Direktör Tolunay Kafkas, kaleci İvankov’un yerine Hasan Sönmez’e şans tanımıştı.
Çaykur Rizespor ise kupadan çok ligi düşünüyordu... Karadeniz temsilcisi, hafta sonu oynayacağı Beşiktaş karşılaşmasını düşünerek, Kayseri’ye 15 futbolcuyla gelmişti. Erdoğan Arıca, sahaya genç ve maç eksiği olan oyuncularını sürdü. Bu gençler de üzerlerinde skor baskısı olmadığı için ilk yarıda iyi bir mücadele örneği sergilediler. Bunun neticesinde devre de 1-1’lik eşitlikle sona erdi.
Tecrübe ve kalite kendisini maçın ikinci devresinde gösterdi. Çaykur Rizespor’un genç oyuncuları, ikinci devrede rakip karşısında daha etkisiz kaldı. Bu bölümde Özden’in koruduğu kaleyi adeta abluka altına alan Sarı-Kırmızılı ekip, attığı iki golden kat kat fazlasını da kaçırdı. Kupada final hayallerini evinde bırakan Rizespor’u sahasında konuk eden Kayserispor, rakibini yine net bir skorla mağlup etti.
Turu geçmek, Sarı-Kırmızılı takım için önemli bir adım oldu. Sezon başında hedefini lig değil, kupa olarak açıklayan Tolunay Kafkas ve öğrencileri, amaçlarına bir adım daha yaklaştı. Kayseri’nin Avrupa yolunda tek adımı kaldı; Gençlerbirliği’ni yenmek, Türkiye Kupası’nı kazanmak ve UEFA’ya gitmek...

YORUM YAZ