MENÜ

Kaderi Tuna belirler

Abone Ol Google News

Beşiktaş karşısında Göztepe’nin en büyük şansı Tamer Tuna’nın iki takımı da çalıştırmış olması... Tamer hoca, rakibin artıları ve eksilerine hakim. Yani Tuna’nın kenar performansı Göztepe’nin de kaderini belirler.

Haberin Devamı

Göztepe yıllar sonra çıktığı Süper Lig’de ilk sezonda çok başarılıydı. Peki ne değişti de İzmir ekibi ligde kalma savaşı verir hale geldi... Oysa kadro olarak yönetim başarılı davrandı, önemli isimler takıma katıldı. Bana göre bir şey unutuldu... Takımın atanıyla tutanı iyi olacak. Evet Beto’yla kale emin ellerde. Ancak Jahovic ve Demba Ba ile gol bölgesinde sıkıntı hissedilmedi. Ama bu oyuncular kaybedildikten sonra yerleri doldurulamadı bir türlü. Büyük ümitlerle alınan Jerome ve bir diğer forvet Ghilas’la işlerin yürümediği ortada. Bir takımın Yasin, Serdar ve Halil gibi çabuk kanatları olmasına rağmen skor yapamaması her şeyi anlatıyor.

Savunma kırılgan yapıda

Göztepe’nin aslında en etkili bölgesi orta alanı. Castro, Borges, Alpaslan ve Poko ile bu bölgede Beşiktaş’ın hücum gücünü etkisiz hale getirebilirler. Tabiki pas trafiğini kesmedeki başarılarına bağlı... Çünkü savunma her ne kadar tecrübeli gözükse de kırılgan bir yapıya sahip. Savunmanın sağında Gassama hücumu seviyor ancak kontrolü zayıf. Sol bek mevkiinde sakatlıklar nedeniyle oldukça talihsizlik yaşadılar. Devre arasında gelen Agbenyenu da beklentilerden uzak kaldı.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Beto, Beşiktaş’ın hücumlarında, yan toplarda, kale çizgisinde tecrübesini ve klasını konuşturur. Çünkü bu tür maçlarda kalecilerin eli sıcak olur ve Beto gibi kalecilerin sevdiği maçlardır. Bakalım sihirbaz şapkadan tavşan çıkartacak mı, çıkartırsa asla sürpriz olmaz.

Bu istatistiğe dikkat!

Göztepe’nin bu sezon Süper Lig’de deplasmanda attığı 11 golün beşi Yasin Öztekin’den geldi. Yasin bu sezon dış sahada en fazla gol atan üçüncü oyuncu.

Kısa mesaj

Göztepe’nin en büyük şansı Tamer Tuna’nın iki takımda da çalışmış bir teknik adam olarak artıları eksileri iyi bilmesi. Yani Tuna’nın kenar performansı konuk ekibin kaderini belirler.

YORUM YAZ