MENÜ

İzmir geliyor İzmir!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bank Asya’nın 25. haftasına İzmir ekipleri damgasını vurdu. 2-0 geriden gelip Ordu’yu yenen Bucaspor çıkışını sürdürürken, rakiplerini deviren Karşıyaka ile Altay da, Süper Lig için sonuna kadar savaşacaklarını gösterdi.

Bank Asya 1.Lig’de Kardemir Karabükspor Süper Lig’e koşar adımlarla geliyor. Bu kadar başarılı takımın hakkını vermekte zorlanıyoruz. Çünkü sezon başından beri o kadar istikrarlı gittiler ki, bir anlamda bu kadar sorunsuz bir takımı biraz gözardı edip, inişli çıkışlı grafik çizen ekipleri gündeme alıyoruz. 25. haftanın son maçı biraz tatsız oldu. Konyaspor’un kendi sahasında Karşıyaka’ya 1-0 mağlup olduğu mücadelenin sonlarındaki tribün olayları hiç de hoş değildi. Bitime 9 maç kala yine uyarmakta fayda var, federasyonun, emniyetin ve hakemlerimizin derslerini iyi çalışmaları gerek. Bir taraftan da çuvaldızı kendimize batırıp hem yerel bazda, hem de ulusal bazda sorumlu habercilik yapmamız gerekir. Gereksiz yere ortamı germenin kimseye faydası olmaz. İşte size son örnek Diyarbakırspor-Bursaspor maçı... Fazla uzağa gitmeye gerek yok. Tekrar futbola dönersek; 25. hafta İzmir ekiplerinin haftasıydı. İzmir’in 3 takımı da iki haftadır üst üste kazanarak 2. sıra ve Play-Off için ambargo koydular. Ama bu takımları zorlayacak ve belki de geçecek bir takım Güney’den geliyor. Adanaspor’u da bu yarışta gözardı eden büyük bir yanılgıya düşer. İlk 6 içindeki en talihsiz görünümdeki takım ise ikinci yarıdaki müthiş düşüşüyle Konyaspor...

Kartal-K.Karabükspor
Lider, İstanbul’dan da 3 puanla döndü. İç sahada sezonun en başarılı ekiplerinden Kartal karşısında aradığı golü oyunun sonlarında bulan Kardemir Karabükspor haftayı firesiz kapatmanın mutluluğunu yaşadı. Bank Asya 1.Lig’de son 9 haftaya girerken alınan bu deplasman galibiyeti konuk ekibin lige nasıl disiplinli baktığının da bir göstergesi. 2. sıradaki Bucaspor ile 10, 3. sıradaki Altay ile 14 puan fark yapan Karabük, artık Süper Lig hazırlıklarına başladı diyebiliriz. Kartal için söylenecek fazla bir şey yok. Kadir Özcan ve öğrencileri bu imkanlarla bu kadar olur mesajını veriyor.

Bucaspor-Orduspor
İzmir’de ev sahibi öldü öldü dirildi. Bucasspor, Orduspor önünde 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen maçın sonunda sahadan 3-2’lik bir zaferle ayrılıp bu yarışı kolay kolay bırakmaya niyeti olmadığını gösterdi. Orduspor açısından trajik bir maçtı. Karadeniz ekibi maç içinde çok önemli bir avantaj kazanmasına rağmen beraberliğe üzüleceği bir 90 dakikada kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

Altay-Hacettepe
İzmir’de gülen taraf Altay oldu. Zafer Bilgetay’la birlikte büyük bir çıkış yakalayan Siyah-Beyazlılar son 4 maçta aldıkları 10 puanla tekrar ilk iki adayı olmayı başardılar. Tecrübeli Şehmus attığı 2 golle galibiyetin mimarı olurken, takım olarak da galibiyeti hakeden bir Altay vardı sahada. Hacettepe ise puan cetvelinde alt sıralardan bir türlü kurtulamıyor. Başkent ekibi ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapmıştı, ama son haftalarda düşüşe geçmeleri düşündürücü.

Samsunspor-Adanaspor
5 maçlık 3 puan serini devam ettirmek isteyen Samsunspor evinde Adanaspor’a vuruldu. Önceki hafta evinde Bucaspor’a mağlup olan Güney ekibi, Karadeniz’e bu yenilgiyi telafi için gitmişti. Ve konuk ekip Samsun’da zorda olsa 3 puanı alıp tekrar ilk iki şansını sürdürdü.

Konyaspor-Karşıyaka
İlk yarıda elde ettiği önemli puanları miras yedi gibi yiyor Konyaspor. Bu haftada güçlü rakibi Karşıyaka’ya evinde mağlup olan Konya, ilk iki hedefine de önemli bir darbe vurdu. Karşıyaka ise aldığı bu deplasman galibiyetiyle hem Play-Off, hem de ilk iki için rakiplerine gözdağı verdi.

Giresunspor-Boluspor
İki takım içinde Play-Off mücadelesi yönünden önemli bir maçtı. İkisine de yaramayan sonuç beraberlikti. 90 dakikanın bitiminde 1-1’lik skor vardı tabelada. Oysa Giresunspor oyuna hızlı başlamış ve aradığı golü de bulmuştu. Ancak ikinci yarıda direnen Boluspor beraberlik golünü atınca, Giresun’da ne şiş yandı ne de kebap. Kısaca iki takım da haftayı buruk kapattı.

Gaziantep B.B.-Kocaelispor
Ev sahibi rahat çıkmıştı sahaya. Kocaelispor ise son bir ümit diye bakıyordu bu karşılaşmaya. Körfez ekibi için galibiyet çok önemliydi. Kazanırsa en azından kalan maçlara daha umutlu çıkmayı düşlüyordu. Ancak Kocaeli ligin ikinci yarısındaki ilk puanını aldı, ama aradığı bu değildi.

K.Erciyesspor-Ç.Rizespor
Kayseri’de sürpriz çıkmadı ve ev sahibi Erciyesspor, kötü bir sezon geçiren, bir türlü ayağa kalkamayan rakibi Rizespor’u 3-1’le geçti. Ev sahibi ekip ligin ikinci yarısında haftalardır aldığı iyi sonuçlara rağmen bir türlü son 3 sıradan kurtulamıyordu. Rize galibiyeti bir anlamda bu bölgeden kurtulmanın başlangıcı oldu.

Ç.Dardanel-Mersin İ.Y.
İkinci yarının iki başarısız takımı kozlarını Çanakkale’de paylaştı. Dardanelspor evinde kaybetti. Bence Dardanel ilk sezonunda Bank Asya 1.Lig’de ateşle oynuyor. Mersin İdmanyurdu ise deyim yerindeyse 6 puanlık bir maçı kazanıp nihayet rahat nefes aldı.

YORUM YAZ