MENÜ

İşte özlenen Bursa!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Rize’de ev sahibi puan cetvelindeki sıralamasına doğru oranla çok başarılı bir ilk yarı oynadı. En az 6 gollük pozisyon yakalayan Rizespor sadece bir tanesini değerlendirebildi. Bursaspor ise çok sakin, çok rahat oynadı ama hücumda neredeyse yoktular ve tek pozisyonu gole çevirip öne geçtiler. 5. dakikada Kweuke’nin şutu kaleye giderken savunmaya çarpıp kornere çıktı. 29’da Rizespor savunmasının arkasına sarkan Necid topla buluştu, Bursaspor’u öne geçirdi: 0-1. 38’de ise ev sahibi beraberliği yakaladı. Eren’in soldan ortasında Kweuke düşürdü, Deniz topla birlikte kaleye girdi adeta: 1-1. Bursa ilk yarının aksine ikinci yarıya hücumu düşünerek başladı.

Bambaşka ikinci yarı

56’da Kweuke sağ kanattan girdi, hareket halindeyken şutu yan direkten döndü, gelen topa Deniz vuramayınca evsahibi ekip öne geçme fırsatını kaçırdı. 59’da korner atışında Serdar Aziz’in kafasından gelen topu Necid Rizespor ağlarına yolladı: 1-2. 80’de günün yıldızı Necid sağdan Advincula’dan gelen ortaya ayak içi ile dokundu ve hat-trick yaptı: 1-3. 90 artı 4’te Rize penaltı kazandı, atışı kullanan Kweuke skoru ilan etti: 2-3.

Savunma düşündürdü!

Dün Rizespor ilk yenilgisini alırken ‘niye kaybetti?’ diyebilirsiniz. Bence ilk yarıda maçı kopartabilirlerdi yakaladıkları fırsatları değerlendirebilseler. Ancak Rizespor’un yedikleri gollerdeki savunma zaafları düşündürücüydü. Bursaspor ilk dış saha 3 puanını ikinci yarıdaki akıllı futboluyla kazandı.

YORUM YAZ