MENÜ

İki önemli sorun çözülmeli

Abone Ol Google News

Futbolda tahmini başlangıç TFF Başkanı Nihat Özdemir’in söylemiyle Haziran başı gibi görünüyor. Bu biraz da sağlık kurulundan gelecek haberlere bağlı. Umarız bu tarihe kadar beklediğimiz iyi haberleri alırız ve futbol heyecanına geri döneriz. Tabi ki temennilerle gerçekler ne kadar örtüşür bekleyip göreceğiz. Benim bugün üzerinde durmak istediğim konu verilen tarih, yani 2 aylık süre içinde yabancı oyuncuların tavrı ne olacak! Malum transfer sözleşmeleri 31 Mayıs’ta biten oyuncular kalan 8 maçı nasıl oynayacak? Daha doğrusu oynayacaklar mı! Çünkü şimdiden bu konuda sıkıntılar konusunda uyarmak isterim. Bazı kulüpler sözleşmeleri son maça kadar ibaresi koyarak kendilerini sağlama almışlar. Ama yapmayan kulüpler ne olacak? İşte burada federasyonumuzun devreye girmesi ve UEFA ile bu konuyu görüşmesi lazım.

Haberin Devamı

Son maça kadar...

Bu sadece bize mahsus bir durum değil aslında. O nedenle UEFA’nın bu konuya çözüm odaklı bakacağını düşünüyorum. Bu konu mutlaka çözüme kavuşmak zorunda. Yani bu sezonun tamamlanana kadar kulüplerin ellerindeki kadroyu son maça kadar kullanma hakkı olmalı diyorum. Şu an için ikinci bir sorun da bu iki aylık bekleme süresinin açıklanmasından sonra bazı kulüplerdeki yabancı oyuncuların ülkelerine gitme isteği. Bu istek de kulüplerimizi zorda bırakabilir.

Haberin Devamı

Özel uçaklar...

Çünkü böyle bir eylemde dönüşlerinde en az 14 gün karantinada olacaklarını düşünürsek bu oyuncular maçlara nasıl hazırlanacak? Son bir not; bu oyuncular nasıl gidebilirler uçuşlar kapalı değil mi diye sorabilirsiniz. Aldığım bilgi aralarında birleşip özel uçak tutarak bu seyahatleri yapabilme şansları var. Açıkcası bir taraftan umutla futbola dönmeyi beklerken bu muhtemel sorunları da gözardı etmeyelim derim.

YORUM YAZ