MENÜ

Hoşgeldin Erzurum

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İstanbul’da TFF 1. Lig biletini almak isteyen iki takımın mücadelesi gerçekten görülmeye değerdi. Hep söyleriz ya futbol dolu tribünlerle bir başka oluyor. Dün gece Vodafone Arena’da Erzurumlu ve Gümüşhaneli taraftarlar takımlarını desteklemek için yerlerini almıştı. Aslında maçı izlerken bu iki takımın da buraya hak ederek geldiklerini rahatlıkla söylemek mümkün. Ama Play- Off finalinde bir takım sevinecek diğeri üzülecekti.

Erhan damgası

İlk yarıda sert, basan ve temponun yüksek olduğu bir 45 dakika olmasına rağmen gol pozisyonu açısından kısırdı. Aslında bu tür final maçları için normal bir durumdur. Çünkü iki takımın üzerindeki kazanma baskısının gerginlik yaratması futbolu olumsuz etkiler. Açıkçası ilk yarıda birbirini deneyen iki boksör gibi mücadele ettiler ve gol sesi çıkmadı. İkinci yarı ilk oyuncu hamlesi Kemal Kılıç’tan geldi ve Erzurumspor’da Erhan Çelenk hücum hattında yerini aldı. Ancak bir değişikliğin bu kadar çabuk etkili olacağını Kılıç da beklememiştir. Bu ligin tecrübeli ismi Erhan sol kanattan bindirmelerle Gümüşhanespor savunmasının dengesini bozdu. Herkes golü Nobre’den beklerken sağ kanattan gelen nefis ortaya Erhan aynı güzellikte bir kafa vuruşu ile takımını öne geçirdi.

Tecrübe farkı

İşte bu dakikadan sonra da Gümüşhane’nin risk alması, gol arayışlarına girmesi maçı çok zevkli bir hale getirdi. Mehmet Altıparmak’ın üst üste yaptığı ofansif hamlelerle Erzurumspor’un oldukça zorlandığını gördük. Tabii ki bu anlarda tecrübe devreye girer. Erzurumspor’un 1-0 önde götürdüğü maçta amacı artık skoru korumak ve kazanıp 1. Lige çıkmaktı. Erzurumspor kontrollü savunma yaparken ani kontrataklarla önemli pozisyonlar da yakaladı. İki takımı da sahada gösterdikleri centilmence mücadeleden dolayı kutlarım. Erzurumspor’u tebrik ederken ‘Hoşgeldin TFF 1. Lig’e Dadaşlar diyorum...

YORUM YAZ