MENÜ

Hoş geldin Karagümrük

Abone Ol Google News

Başkentte ilk yarı beklentinin altında bir futbol izledik. Tabi ki bunun başlıca sebebi iki takımın da telafisi olmayan bir maça çıkmalarıydı. Tek maçta kaderlerinin belli olması ister istemez en az hatayla oynayıp işi sağlama alma duygusunu beraberinde getirdi. Karagümrük rakibinin topla oynamasına bir ve ikinçi bölgede müsade etti ama kendi ceza alanına sokmadı. Dolayısıyla Erkan Zengin’in şık pasında Volkan Şen’den kötü bir şut çıktı. İlk tehlike 36’da yaşandı, Sobiech’in yakın mesafeden kafasında Kurtuluş kurtardı. 40’ta ise serbest vuruşta Alparslan’ın nefis ortasında Çağrı kafa ile Karagümrük’ü öne geçirdi. Golün Zeki Yıldırım’ın sakatlığı nedeniyle ilk 11’de başlayan Çağrı’dan gelmesi de kaderin cilvesi diyebiliriz...

Haberin Devamı

Aykut, Süper Lig’i getirdi

İkinci yarıya başlarken Adana Demirspor’da Volkan Şen ve Mehmet Akyüz çıktı yerlerine Berk ile Dibba girdi. Cüneyt Dumlupınar 56’da da Aosman ve Troere’yi oyuna alıp Sinan ile Tevfik’i çıkardı. 4 değişikliği erken kullanıp sonucu değiştirmek adına takıma bir format atmak istedi. 69’da da golü buldular, oyuna sonradan giren iki isimden Berk’in pasında Dibba, Barış’ı kısa alanda geçip şık bir golle Adana Demirspor’u beraberliğe taşıdı.

Haberin Devamı

Son bölümde Şenol Can, etkisiz gözüken Darri’yi ve yorulan Ramazan’ı çıkardı. Yerlerine iki beke Koray ve Bülent Cevahir’‘i soktu. Alpaslan’ı da sol öne alarak daha etkili ataklar yapmayı denedi genç hoca. Sonuçtan bağımsız şunu söyleyebilirim; Karagümrük’ün finale gelene kadar önemli katkıları olan yabancı oyuncular dün gece etkisizdi. Ancak uzatmada da denge bozulmayınca maç penaltılara gitti. İlk 5 penaltı golle sonuçlandı, seri atışların ilkinde Mehmet Uslu’nun atışını kaleci Aykut çıkardı ve Fatih Karagümrük, Hatay ve B.B.Erzurum’un ardından Süper Lig’e yükselen 3. takım oldu.

YORUM YAZ