MENÜ

Hırsızın suçu yok mu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bakalım ligin sonunda teknik direktör değiştirmeyen takım kalacak mı? Bu sorunun cevabını çok merak ediyorum. 7 maçlık periyotta 3’te bir teknik direktör gitti bile. Başarısızlıkta dünyanın her yerinde teknik direktör değişikliği yapılır doğaldır. Ama Türkiye’de doğal olmayan, bu kadar kısa sürede yapılması. Ben sorunun yönetimlerde olduğuna inanıyorum. Adamlar kaç yıldır takımının başında başkan ve sorumlu. Ortada ciddi bir başarısızlık var ama bırakıp gitmiyor. Peki bu yöneticiler futboldan mı gelmiş? Hayır. Ama popülizm, toplumda kulüp başkanlğı veya yöneticilği sayesinde elde ettiği statü ve bunun artıları o makamı kolay kolay bırakmasına en büyük engel.

Fıkra gibi hikaye

Takımı sen kuruyorsun, transferleri sen yapıyorsun, teknik direktörü de sen seçiyorsun ama başarısızlıkta hiç payın yokmuş gibi davranıyorusun. Nasreddin hocanın fıkrasında olduğu gibi yani. Hakim sormuş evi soyulan hocaya, “Niye kapıyı açık bıraktın, kıymetli eşlarını saklamadın?” diye. Hoca da dayanamayıp, “Hırsızın hiç mi suçu yok” cevabını vermiş haklı olarak. Bu tabii ki bir teşbih ama Türkiye’de ciddi bir yönetim sorunu olduğu kesin. Bu söylemim tüm liglerimiz için geçerli.

Kutlu meyve topluyor

Gelelim haftanın maçlarına; zirvede Samsunspor var. Ümit Özat’ın öğrencileri evlerinde berabere kaldılar ama Elazığspor kaybedince bir puan farkla lider oldular. Rakip az gol yiyen, zorlu ve moralli bir ekipti. Hakan Kutlu, takımı istenilen kimliğe ulaştırdı ve meyvelerini topluyor.

Karabük farkı!

Sert düşüş yaşayan iki takımdan da bahsetmek istiyorum. Kozlarını Adana’da paylaştılar ve kazanan Karabükspor’du. Adana Demirspor’un son 3 haftada sadece bir puan alması kafalarda soru işareti bıraktı. Öne geçtiği bir maçta evinde 3-1 kaybetmesi takımın havasını fazlasıyla bozdu. Karabük ise 6 puanlık maçı kazanıp ayağa kalktı. Adanaspor için de övgümüzü belirtmeliyiz. Mütevazı kadroyla yola çıkan Turuncu-Beyazlılar’ın şampiyonluğa oynayan aynı kentin takımı Adana Demirspor ile aynı puanda olması her şeyi anlatıyor.

YORUM YAZ