MENÜ

Hepsi güçlendi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Takımlar, geçtiğimiz sezonlara nazaran transferde akılcı davrandı, bütçelerine göre önemli takviyeler yaptı. UEFA kısıtlamalarını dikkate alarak hareket eden ekipler, ayaklarını yorganlarına göre uzattı

Başakşehir, Konya ve Osmanlıspor güçlenmiş kadrolarıyla en hazır kulüpler. Karabük, Alanya, Kayseri, Bursa ve Akhisar Belediyespor da oldukça kaliteli oyuncuları renklerine bağladı

Rize, Gaziantep, Adana ve Kasımpaşa ise transferde diğer takımlara nazaran daha etkisiz kaldı. Sezonun ilk yarısında alacakları sonuçlara göre bu ekipler devre arasını daha hareketli geçirebilir

Başakşehir

Kadroyu korudu ve nokta atışı transferler yaptığını ligde ilk 2 maçı kazanarak gösterdi. Avrupa mücadeleleri kısa sürmesine rağmen özgüvenleri yüksek ve en hazır takım diyebiliriz.

Konyaspor

Geçen sezonki başarıyı tekrarlamaları sürpriz olmaz. Çünkü kadroyu korudular, az ama öz transferler yaptılar. Traore’nin Karabük’e dönmesi kayıp olarak görülebilir ama yeri dolmayacak oyuncu değil.

Osmanlıspor

Kadro olarak güçlendiler ve lige alıştılar. UEFA Avrupa Ligi’ndeki müthiş başarıları, lige de yansıyacaktır. Transferde doğru hamleler yaptıkları kesin. Özellikle son günde Maher ve Regaatin gibi iki önemli ismi aldılar.

Kasımpaşa

Önemli oyuncu kayıpları yaşadılar. Yönetimsel stratejileri Rıza Çalımbay’ı düşündürüyor. Eren’i sattıktan sonra nispeten hareketlendiler. Ancak kadronun yeterli olduğunu söyleyemeyiz.

Akhisar Belediyespor

Ege ekibi artık kendini Süper Lig’de kabul ettirdi. Gidenler açısından kayıp yok. Rodallega’yı elde tutmaları kritik bir hamle ve iyi de isimler aldılar. Üzerinde baskı olmayan ve çabuk bir takım konumunda. Kesinlikle ligin dişli ekiplerinden biri.

Antalyaspor

Eto’o ile ilgili sorun yaşayabilirler. Geçen sezon rüya gibiydi ama bu sezon oynasa da oynamasa da Eto’o sıkıntı yaşatabilir. Diğer transferlere bakarsak, takıma katkı sağlayacak isimler. Takviyelerin yerinde olduğunu söyleyebilirim.

Gençlerbirliği

Başkent ekibinin en büyük kaybı, geçen sezonun flaş ismi Djalma. El Kabur ve Hleb’in yerleri doldurulabilir. İbrahim Üzülmez’e yapılan baskı ise hoş değildi. Ama ilk 2 haftada alınan 4 puan ve son dakika takviyeleriyle kendilerine geldiler. Açıkçası hocayı rahat bırakmaları lazım.

Bursaspor

Biraz zamana ihtiyaçları var. Çünkü önemli transferler yapıldı ama takım olmak kolay değil. Hamza hoca kendi takımını kurdu ama kendi futbolunu henüz oynatamadı. Tecrübeli bir takım olmalarına rağmen savunma anlamında bazı eksiklikleri var.

Çaykur Rizespor

Gidenler gelenler açısından önemli bir sirkülasyon yaşandı. Eleştiri olabilir ama takımdan gidenlerin performansı ortada ve transfere ihtiyaç vardı. Geç kalınmışlık söz konusu. İhtiyaca göre mevkiler dolduruldu mu, soru işareti. Kapalı kutu bir ekip ve işleri gerçekten zor.

Gaziantepspor

Her sezon merak edilen bir ekip ve yine aynı şekilde sezona başladılar. Yabancı almaları, şehrin konumu nedeniyle dezavantajdı. Ama son dakikada önemli isimleri kadrolarına kattılar ve rahatladılar. Ben yine de geçtiğimiz senelerden ders çıkartıp daha iyi bir takım kurmalarını beklerdim.

Kayserispor

Yönetim etkili isimleri alarak kadroyu güçlendirdi. Yerlilerin yanına ligimizi tanıyan Welliton ve Nakoulma gibi önemli yabancılar alındı. Avrupa’dan da doğru oyuncular getirildiği görüşündeyim. Artık Hakan hocanın iyi bir harman oluşturması gerekiyor.

Adanaspor

Kendi yağında kavrulmayı her zaman hedef seçmiş bir kulüp. Lig başlamadan hemen önce teknik direktör krizi yaşadılar. Mali açıdan ölçülü hareket etmeyi planlayan bir takım olarak ortalama transferler gördük. Hedefi ligde kalmak olan bir takım için biraz daha agresif olabilirlerdi.

Karabükspor

Yepyeni bir takım ve genç bir hoca tercihiyle merak edilen Karabükspor ilk iki haftalık performansıyla geçer not aldı. Oynadıkları futbol, fizik güçleri, yıldızlardan ve bireysellikten çok takım olmayı hedeflediklerdini gösterdi. Şu andaki tablo ligde rahat bir sezon yaşarlar.

Alanyaspor

İlk iki maçta en göze batan tarafları fizik güçlerinin yeterli olmasıydı. Çünkü kadroya baktığınızda bir kaç oyuncu hariç takımı tanımakta zorluk çekmiştik. Antalya galibiyeti, çabuk uyum sağladıklarını gösterdi. Son günde yapılan 3 yıldız transferi ise çıtayı yükseltti. Kesinlikle iyi takım oldular. Dezavantajları ise tecrübe eksikliği.

YORUM YAZ