MENÜ

Hareketlere dikkat!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

PTT 1. Lig’de bu hafta rüzgar hem Karadeniz’den hem de Akdeniz’den esti. Adana Demirspor, Antalyaspor, Alanyaspor ve Adanaspor Güney’in kazananlarıydı. Karadeniz’de önce Giresunspor, sonra deplasmanda Samsunspor 3 puanı alan ekiplerdi. Ama Ege’de hüzün vardı, hüsran vardı. 5 Ege takımı da kazanamadı. Zaten puan cetveline baktığımızda alt sıralar her şeyi anlatıyor.

Okay’ın dönüşü

Zirve yarışı ise bambaşka bir hâl aldı. Kayserispor evinde Şanlıurfaspor karşısında 3-0 gibi net bir skorla kazandı. Ev sahibi için 3 puandan daha önemlisi atılan 3 golden ikisinin genç Okay’dan gelmesiydi. Altay’dan gelen ve 4 sezondur Kayserispor’da bekleneni veremeyen Okay’ın performansı takımı adına büyük bir kazanç. Tabii ki önemli olan bu performanısn devamlılığı. Maça dönersek; bu maça kadar PTT 1. Lig’in en az gol yiyen ekibi Şanlıurfaspor’du. Devre arası önemli isimleri kadrosuna katmasına rağmen aldığı farklı yenilgi bir anlamda ilk iki adına büyük bir darbe oldu diyebiliriz. Kayserispor ise önündeki fikstür avantajını iyi kullanırsa ligin sonunu beklemeden Süper Lig yolunda mutlu sona ulaşır. Sezona Play-Off parolasıyla başlayan Adana Demirspor ise rakiplerinin de önünün açılmasıyla kendini bir anda ilk iki yarışının içinde buldu. Devre arası kaleci Serdar ve golcü Mulenga ile yollar ayrılınca kafamda soru işaretleri yaratmıştı. Ancak sonradan yapılan transferler ve takımın Altınordu deplasmanında aldığı 3-1’lik galibiyet işlerin yolunda olduğunu gösterdi.

Diarra’yla olmaz

Bir başka Güney ekibi Antalyaspor, Elazığspor önünde 3 puanı son saniyede Emrah’ın attığı golle aldı. Antalyaspor iyi bir kadro. Ancak gol yükünü hep Diarra üstlendi, bu nereye kadar gider bilinmez. Bu sorunun önlerindeki 17 maçta aşmalı Antalyaspor. Çünkü Diarra üstüne düşeni yaptı şimdiye kadar, ama yapamayacağı günler de olacak, bunu da düşünmek lazım.

Yakışmadı

Tabii ki bu karşılaşmada sonuçtan daha çok öne çıkan; Ümit Özat ile Hami Mandiralı arasında geçen sözlü polemik ve sonrasında Özat’ın tribüne gönderilmesiydi. İkisi de Türk futbolunun üst düzey isimleri. ‘Kim haklı, kim haksız’dan öte kamuoyuna daha doğru resimler vermeliler. Bu tür haberlerle değil başarılarıyla öne çıkmalılar. Çünkü lig uzun bir maraton ve bu köprünün altından daha çok su geçer...

YORUM YAZ