MENÜ

Hakem damgası!

Abone Ol Google News

Bank Asya 1.Lig’de 21. haftaya hakem hataları damgasını vurdu... Teknik adamlar, maç bitiminde hakemlerin verdiği yanlış kararlardan şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Dikkat dikkat! diye başlayalım bu haftaki yazımıza... Ve hemen konuya girelim. Geçtiğmiz hafta Bank Asya 1.Lig’de tam 9 maç oynandı. 90 dakikaların sonuna bakıyoruz müthiş hakem şikayetleri var, hem de ciddi ve sert bir üslupla.
Sakaryaspor-Boluspor maçının ardından Hüsnü Özkara, “Bir Trabzonlu olarak benim müsabakalarıma Trabzonlu hakem istemiyorum” diyor. Gerekçesi de şöyle; “Sırf hemşehricilik yapmadıklarını göstermek için bizi yakıyorlar.”
Altay Teknik Direktörü Feyyaz Uçar ise 3-1 yenildikleri Elazığspor karşılaşması sonrası ilginç bir tepki veriyor. Uçar, “Biz gavur takımımıyız. Biz de bu ülkenin, İzmir’in takımıyız. Benim hiç bir maçımda rakip takım kırmız kart görmedi ve lehime penaltı verilmedi. Ne olur, bizi ezmeyin ve ezdirmeyin” diyor.
Karadeniz’den ise bir başka feryat Giresun’dan geliyor. Ev sahibi ekibin teknik direktörü Mehmet Birinci maç sonrası yaptığı açıklama, “Giresunspor:2-Özgüç Türkalp:2” ifadesini kullanıyor.
Bunları niye yazdım? İyice ortalığı karıştırmak ve ortalığı toz duman etmek için değil tabii ki...
Bakın, 21. hafta geride kaldı. İlerleyen haftalarda tansiyon daha da yükselecek ve hakem hatalarından dolayı kayıp puanlarda, tepkilerin sözden şiddete dönüşmesinden korkuyorum. MHK’ye ne diyebilirim ki! Atamalara baktığınızda; Bank Asya 1. Lig maçlarına verilen hakemlerin ağırlıkları olukça yeterli. Buradan hakem kardeşlerimize sesleniyorum: Lütfen bu ligi hafife almayın. “Aynı kararları Süper Lig’de verebilir miyim?” diye kendinizi sorgulayın. Çaldığınız yanlış bir düdük, bir teknik direktörün işine son verilmesi demek, bir futbolcunun alacağı primin yok olması demek. Hepsinden öte belki bir galibiyetle o haftayı mutlu geçirecek bir kentin kaderini belirliyorsunuz.
Şimdilik eleştirilerimi burada kesiyorum. Çünkü onların sadece kötü maç yönettiklerini, ama kötü niyetli olmadıklarına inanıyorum. Zaten aksini düşünmek mümkün değil.
Gelelim maçlara;
Antalya-K.Erciyes
Antalyaspor ikinci yarıdaki 3 puan serisini evinde bozdu. Her zamankinden daha pasif bir Antalyaspor izledik. 1-1’lik beraberlik, Play-Off hesapları yapan Erciyesspor için altın değerindeydi. Antalyaspor liderliğini korudu, ama bu sonuç taraftarını evine buruk yolladı.
Eskişehir-Malatya
Eskişehirspor iki yıldızı Sergen ve Coşkun’un golleriyle Malatyaspor’u devirdi. Kırmızı Şimşekler, belki futbol olarak tatmin edici olmasa da, iç sahada bireysel farkını ortaya koyup kazanabiliyor. Malatya’nın işi her geçen hafta zorlaşıyor, bence kredileri bitti.
Samsun-Kocaeli
Samsun’da ise Kocaelispor fırtınası vardı. Taner Gülleri yine maçın kahramanı oldu. 3-0’lık galibiyet bir anlamda Kocaelispor’un Süper Lig yarışındaki ayak sesleriydi. Belki Samsunspor yenildi ama önemli denecek fırsatlar da yakaladı. Ama şans yanlarında değildi.
Sakarya-Boluspor
Sakaryaspor için söylenecek fazla bir şey yok. İkinci yarıya iyi başlamadılar ve önemli denecek puanlar kaybettiler. Bence ikinci yarıdaki kayıp kredilerini erken kullandılar diyebiliriz. Boluspor ise sorunlu ve sıkıntılı bir dönemde altın değerinde bir puan aldı.
Kartal-Mardinspor
Kartalspor şaşırtmaya devam ediyor. Kaleci Soner kart cezalısı, Yaser kadro dışı, Ufuk da Kocaelispor’a gitti. Sahaya çıkan kadronun her şeye rağmen Mardinspor’u yenmesi lazımdı. Mardinspor onurlu bir mücadele gösteriyor. 10 kişi kalmalarına rağmen zorlu bir deplasmandan puanla döndüler.
İstanbul-Orduspor
Mor-Beyazlılar iyi toparlandı... Bu hafta da dirençli İstanbulspor karşısında Cafercan’ın attığı şık golle 3 puanı aldılar. Genç oyuncu, iki haftada iki gol atıp takımına 6 puan kazandırdı. Karadeniz ekibi bu çıkışı sürdürürse hedef değiştirebilir. İstanbulspor ise büyük bir gayret gösteriyor. Gol yollarındaki sorunu çözmeliler.
Diyarbakır-Karşıyaka
Karşıyaka, deplasmanda 12’den vurdu dersek yalan olmaz. İzmir ekibi Cihan Yılmaz’ın şık vuruşuyla 3 puanı kazanan taraftı. Diyarbakırspor 11 aydır evinde kaybetmiyordu bu maç öncesine kadar. Şadi’nin önemli fırsatları değerlendiremediği 90 dakikada gülen Karşıyaka oldu.
Elazığspor-Altay
Altay, bir kırmızı kart gördü ve iki de gol attı ama sayılmadı. Elazığspor ise 3 gol attı ve kazandı. İzmir ekibi, verilen verilmeyen kararlarla ilgili oldukça tepkili. Elazığspor açısından ise atılan güzel goller ve alınan iyi bir sonuç var ortada.
Giresun-G.Antep Bld.
Gaziantep Belediyespor, uzun süredir yenilmezliğini sürdürüyor. Giresunspor ise 4 haftadır üst üste beraberlikler serisine devam ediyor. Hedefleri alt sıralardan kurtulmak olan iki takım, haftayı puanla kapattı. Ancak Gaziantep Belediye mutlu, Giresunspor ise buruktu bu sonuçtan...

Haberin Devamı
YORUM YAZ