MENÜ

Hak ederek kazandı tarih yazdı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin rakip kim olursa başlangıçta baskısı olurdu. Fener’den beklenen futbol Galasataray’dan geldi. Terim, yüksek pas kalitesinin etkisiyle rakibine üstünlük sağladı. Fenerbahçe ilk tehlikeli akınını penaltı pozisyonunda yakaladı. Gol sonrası Galatasaray’ın demoralize olabilir diye düşündüm. Rakibin üstüne giden Galatasaray kornerden gelen topta Donk ile beraberliği yakaladı. İlk 45 dakikaya bakarsak Galatasaray, Kadiköy’de son yıllarda en iyi futbolunu sergiledi diyebiliriz. Galatasaray dirençli ve akıllı savunma anlayışıyla Fenerbahçe’nin istediği baskılı oyunu kurdurmadı. Penaltıya gelirsek Fenerbahçe lehine verilen penaltıya bakarsak bunu da vermesi normal. İkisini de vermese kimse niye vermedin demezdi. Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki fark şuydu. Fenerbahçe Gustava’yı ararken, Galasataray şu ana kadarki en iyi ismi Lemina’yı aratmayacak bir futbol sergiledi. Zaten bu futbolu ile Galatasaray 20 yıl sonra Kadiköy’de hakederek kazanırken tarih yazdı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Kendi sahasında oynamasına rağmen Fenerbahçe orta alanı rakibine bu kadar teslim etmesi. Tamam Gustava yok ama bir oyuncunun eksikliği bu kadar hissedilir mi?

Haberin Devamı

Maçın starı

Bana göre Lemina’yı aratmayan futboluyla Seri ve savunmada Donk hem ilk golü atarken hem de kademeleriyle presiyle, son golü atan Onyekuru da geceye imzasını attı.

Maçın olayı

Uzun süredir derbiler de görmediğimiz bişey bir teknik adamın Kırmızı kart görmesi. Sanırım bunun bir açıklaması vardır ama Ersun Yanal’ın herhalde meslek hayatında gördüğü ilk kırmızı kart.

Kısa mesaj

Fenerbahçe stoper konusunda sezon başından beri bir türlü istikrar sağlayamadı. Jailson ile bu mevki olmuyor bundan sonra sanırım Yanal ısrarından vazgeçer...

YORUM YAZ