MENÜ

Güzel hücüm, iyi sonuç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Arena’da bekledimiz gibi gollü bir maç oldu. İki takımın da en büyük zaafı malum kolay gol yemeleri. Hal böyle olunca bol pozisyonlu, tribünler adına zevkli bir maç izledik. Bir kupa maçı ve ilk ayağında avantaj yakalamak isteyen takımların mücadelesiydi. Sivas aslında maça müthiş başladı, iyi oynarken golü de buldu ve ardından Da Costa ile 2-0’da buluyordu. Ancak Sabri’nin beraberlik golünden sonra dağılan ve kontrolü kaçıran bir Sivasspor izledik. Sergen Yalçın’ın ekibi top ayağındayken ligin en iyi takımlarından biri ancak top rakibin ayağındayken aynı şeyleri söylemek çok zor. Nitekim Galatasaray orta alanda hakimiyeti kurunca öne geçmeyi de başardı.

İkinci yarı aynı ilk yarı gibiydi. Burhan’ın direkten dönen topu ve Utaka’nın boş kaleye atamadığı mutlak pozisyon, belki de Sivas adına maçın kırılma anıydı.

Dün gece Galatasaray taraftarı Melo’yu alkışladı. Brezilyalı’nın mücadelesine hırsına saygımız var ama faullerine asla değil. İlker Meral’in, Melo’nun faullerine sarı kart göstermemesi hoş değildi. Lig maçı olsa, Sivasspor bu kadar açık oynamayabilirdi. Kupada avantajlı olmak için Sergen böyle bir taktik uyguladı ama Arena’da biraz daha kontrollü futbol doğru olurdu diye düşünüyorum.

Galatasaray kupada final için iyi bir skor yakalarken dün gece hücumsal anlamda da fark yarattı. Bruma’da biraz kıpırdanma gördük. Bu da Galatasaray adına gecenin bir başka kazancıydı. Sabri’yi unutmadık elbette. Sarı-Kırmızılar’ın tecrübeli ismi, çok güzel bir golün yanı sıra futboluyla da alkışı haketti.

YORUM YAZ