MENÜ

Gelecek planları

Abone Ol Google News

Olağanüstü süreci yaşarken sonrasında da neler yapabileceğimizin planlarını da tasarlamak gerekir. Bu kişisel olduğu gibi kurumsal anlamda da böyle olmalı. Süper Lig’de kulüplerimiz de kurumsal bir yapı olarak planlarını revize etmek zorundalar. Trabzonspor ’u ele almak gerekirse... Karadeniz ekibi ne yapabilir diye düşüncelerimizi paylaşmak istedim. Ligde lider olan Bordo-Mavili ekip, kalan 8 maç için bekleyişini sürdürürken, bu periyotta gelecek sezon için neler yapmalı? Dünyadaki büyük kulüplerin de içinde bulunduğu bir çok kurum maaş kesintileri ve bütçe küçülmelerine gittiğini açıkladı. O nedenle benim kişisel fikrim Trabzonspor, şampiyon olsa dahi yeni Sörlothlar bulmaya devam etmeli. Şu ara dönemde de bunun arayışları sürmeli. Ama böyle oyuncuları 23 yaşında Crystal Palace’tan değil, 18-19 yaşında Norveç’ten bulup getirmek çok daha kıymetli. Tabii ki bu kolay bir iş değil.

Haberin Devamı

Sörloth satılabilir

Önce iyi bir bütçe planlaması yapılmalı. Gerekirse yaz döneminde Sörloth’un bonservisi alınarak, onun satışından iyi bir rakamla kulübe büyük gelir getirilir. Bu konuda duygusal değil rasyonel davranmak gerekir. Öte yandan kadroya baktığımızda kiralık ve ileri yaştaki oyuncular konusunu masaya yatırmak şart... Böyle baktığımda Sosa ile anlaşıp diğer yabancı isimlere birer yıllık sözleşmeler sunulmalı. Pereira gibi Novak gibi etkili isimler kalabilir. Nwakaeme, dokusu takımla-şehirle uyuşmuş bir oyuncu olarak genç olmasa da özel bir isim olarak kadroda mutlaka yer almalı. Ndiaye konusuna gelirsek, o bölgede Sosa’nın yanında yerli olabilir. Çünkü kadroda oynamış ve oynamaya hazır genç isimleri zaman zaman bu sezon izledik.

Haberin Devamı

Rakiplere fark atarlar

Olası bir Uğurcan teklifine karşı da kulübün B planı olmalı. Tahmin ediyorum ki böyle bir teklif belki de gelmiştir. O nedenle tecrübeli bir yabancı kaleci ve Erce ile kale güçlendirilebilir. Bir de elbette stoper bölgesinde elinizde en az 4 kaliteli savunmacı olmalı. Savunma tandemi pek tatmin edici değil. Özetlersek, Trabzonspor bana göre Sosa’nın etrafında bir kadro yapılanmasına gitmeli. Eğer Sörloth ve Uğurcan iyi bir teklif gelirve satılırsa, orayı doldurmak için yazımın başında söylediğim gibi gözü etkili avcılar bulup yani iyi scoutlarla başarılı operasyonlara ihtiyaç var. Yetenekli altyapısıyla bu açıkları kapatacak güce sahip Trabzonspor, bu avantajıyla iyi bir üst akılla rakiplerine fark atar, yeter ki inansınlar...

YORUM YAZ