MENÜ

Geçmiş olsun!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dün gece Sivas 4 Eylül Stadı’nda kaleci Volkan için karşılaşma çok da iyi başlamıştı. Daha 2. dakikada orta alandaki hatadan oluşan gol pozisyonu çok iyi bir şekilde önleyen isimdi, Volkan Ünlü. Ama kalecilik böyle bir mevkii... İstediğin kadar kurtar, gol yemeyeceksin. Hele hele böyle hatalarla.
Oysa Yiğidolar ilk 45 dakikada hiç de kötü oynamadı. Şu bir gerçek ki soyunma odasına mağlubiyet ile girmeyi gerçekten hak etmediler. Açıkcası teknik direktör Bülent Uygun, Brezilya ekolünü temsil eden rakibi karşısında etkili bir oyun planı ile takımını sahaya sünrmüştü. Bu plan; yerden ve ortadan ara paslarla rakibi delme üzerineydi. Çünkü özellikle Braga’nın hava toplarındaki hakimiyetkini bilerek, böyle doğru bir tatik uyguladı Bülent hoca. Ama bana göre bu plan ilk yarıdaki, gol hariç tuttu. Ancak o son vuruşlardaki yetersizlik ve becerikislik bir anda Sivasspor’un kaderini belirledi. Bu beceriksizlikde ki en büyük etkenlerden biri de geçen sezonun büyük bir kısmını sakat geçiren Balili’nin daha henüz hazır olmamasıydı. Ve bütün yük Mehmet Yıldız’ın üzerine düştü ama o da rakip savunma tarafından iyi marke edildi. Şartlara baktığımız da Balili ve Mehmet’in etkisiz hale gelmesi sonucu gol ancak orta sahadaki sürpriz isimlerle olurdu. Açıkcası bu şanslarda ilk 45 dakikada fazlasıyla yakalandı. Özellikle geçen sezonun flaş ismi Musa, yakaladığı kritik pozisyonları gole çevirebilseydi, belki de dün gece Sivasspor için çok daha mutlu olabilirdi. Bir sözümde İskoç hakeme. Bize gösterdiği tüm kartlar doğruydu ancak aynı standartı rakibe uygulamadı ve aldatmacaların hepsini yuttu. Ve hatta yediğimiz ikinci golde Abdurrahman’ın normal mücadelesini faul ile cezalandırması, bize pahalıya mal oldu. Bunun sonucunda serbest vuruştan ilk golü filelerimizde gördük.
İkinci 45 dakikada umutlar bir gol atıp bareberliğe hatta erken atarsak galibiyet elde etmek üzerineydi. İkinci yarıda Bülent Uygun riske girdi ve tüm kozlarını kullandı. Orta alanda bütün yükü genç Onur ve İbrahim üzerine yıkan Uygun, Herve Tum ve Sergio’yu da oyuna sokarak beraberik golünü aradı ancak olmadı. Ve gecenin şansız ismi Volkan, talihsiz bir gol daha yiyerek Sivasspor’un gol umudunu mucizelere bıraktı.

YORUM YAZ