MENÜ

Finale yakışmadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dün gece Antalya’da futbol adına utanç gecesiydi. Sadece ilk yarının 17 dakika uzatılması yeter de artar bile... Kimse kusura bakmasın bu maçı bu hale getiren, bu stada bu kadar patlayıcıyı sokulmasını engelleyemeyenlerdir. Bir başka sebep Türk futboluna Passolig diye ucube bir uygulamayı sokup kurallarını uygulamayanlardır. Ben sahadaki iki takımın futbolcularına yaptıkları centilmence mücadeleden dolayı saygı duyuyorum ama iki takımın taraftarına maalesef bizlere bu geceyi zehir ettikleri için saygı duymuyorum.

Seyircisiz başlar!

Hakemin işi zordu belki; o da bu kadarını beklemiyordu. Ama elinde yetki var, kuralları uygulamalıydı. Bu kadar tölerans fazlaydı bana göre. Şimdiden söyleyeyim, gelecek sezon bu iki takım da sezona seyircisiz oynama cezaları ile başlar. Çünkü şanlı federasyonumuz bu konuda acımasızdır. Gelelim biraz da maça; evet iki ekip de taktik disiplin açısından iyi oynadılar, iyi mücadele ettiler.

Penaltılara razı!

İlk yarıda daha iyi oynayan taraf Göztepe oldu. Özellikle Umut’un üst direkten dönen topu belki de İzmir ekibi adına kırılma anıydı. Eskişehirspor ise orta alan ve savunmada etkili oynadı. Göztepe’nin iki kanadını etkisiz hale getirip Jahovic ile Umut’un istediği yan ortalara fırsat vermediler. Ve Göztepe’nin az adamla yakalandığı bir pozisyonda kontratak silahı Ofoedu ile de öne geçmesini bildiler. Göztepe’nin yenik duruma düştükten sonra bir B planı devreye sokması lazımdı. Yılmaz Vural 3 değişiklik hakkını aynı anda yapıp son kozunu kullandı. Nitekim bu hamle oyuncuları da Jahovic’in attığı beraberlik golünün hazırlıyıcısı oldular. Uzatmalarda iki takımın da eşitliği bozmaya niyeti yoktu ve sonucu penaltılar belirledi. Hoşgledin Göztepe...

YORUM YAZ