MENÜ

Fener, Kaptan'a dua etsin

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dün geceyi Kadıköy’de futboluyla aydınlatan Gençlerbirliği’ydi. Başkent ekibi adı gibi gerçekten tecrübe kazanmış bu genç isimlerle takım olmuş. İyi bir kaleci, iyi bir savunma, iyi bir orta saha ve etkili bir forvete sahip Gençlerbirliği takımı. Hani derler ya atanınla tutanın iyi oldu mu bir puan cepte. Gençlerbirliği’nde görünen eksik, atan kısmında. Çünkü çok önemli pozisyonlar buldular ama final vuruşları etkisizdi. Fenerbahçe için zor bir rakip olduğunu biliyorduk ama evlerinde bu kadar zorlanacaklarını onlar da tahmin etmemiştir. Souza-Topal ikilisinin karşısında Khalili ve Selçuk Şahin ikilisi orta sahada bir mücadele düellosu yaptılar. Konuk ekipte Serdar, Aydın ve İrfan Can her an sürpriz yapabilen yeteneklerdi ve bu yeteneklerini de fazlasıyla ortaya koydular.

Özat kazanmak istedi

Ümit Özat 60’ta 3 oyuncu değişikliğini yaparak maçı ne kadar istediğini de gösterdi. Belki son hamle Aydın’ın sakatlığı nedeniyle de olsa ‘1-0 mağlubiyeti kabul etmiyorum’ mesajıydı. Vedat Muriç hamlesi Özat’ın bir anlamda nokta atışıydı. Kosovalı oyuncunun gençliği ve gol yollarıdanki etkinliği takımın temposuna skorer katkıyı sağlaması içindi. Fenerbahçe karşısında Özat ilk yarıda çizgiye indi, yerden oynadı, ara toplarla golü aradı ama Volkan kalesinde adeta devleşti. Tek seçeneği bir hava topu kalmıştı ve Vedat Muriç’i oyuna alarak yan toplardan golü bulmayı hedefledi.

Advocaat ders çıkarmalı

Aslında dün gece futbol adına doğruları yapan takım Gençlerbirliği’ydi. Son yıllarda Fenerbahçe’nin kendi sahasında bu kadar mahkum oynadığına tanık olmamıştım. Eğer bu oyunla 3 puan alındıysa yatsınlar kalksınlar Volkan Demirel’in muhteşem performansına dua etsinler. Düşünsenize, maçın 77. dakikası, Fenerbahçe 2 korner atmış Gençlerbirliği ise 11 tane! Bu rakam bile maçın nasıl geçtiğinin özetidir. Sonuç tabi ki önemli ancak Fenerbahçe ve Advocaat’ın oynadıkları futbola bakarak bu maçtan sezonun geleceğine dönük önemli dersler almışlardır... 3-0’lık skor Fenerbahçe’yi aldatmamalı bence. Ümit Özat ve öğrencilerini de pozitif futbol anlayışlarından ötürü kutluyorum...


YORUM YAZ