MENÜ

Favori olan kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Başkan Dursun, Galatasaray elensin” bence yeni sloganı bu olmalı Cim Bom’un. Liderliği 2. Lig takımı Tuzlaspor’a bırakırsan daha son 16 turunda final niteliğinde bir maça çıkmak zorunda kalırsın. Hani bir söz vardır; “Ucuz etin yahnisi pahalı olur” diye. Sen ucuz teknik direktör ile pahalı işler yapacağına inanırsan sonuç hüsran olur. Hollandalı, Galatasaray’ın zayıf kanadı sol tarafı Bruma ve Carole’e bırakıyor, savunmaları sıfır olan oyuncular. Rakibin de en güçlü yeri sağ kanat Caiçara ve Visca. Ya hiç mi maç analizi yapmıyorsun rakip hakkında!

Sokaktaki adam!

Sokaktaki adama bile sorsanız Başakşehir karşısında böyle bir dizilişle sahaya çıkmaz. Kimse maçın başında ‘Podolski’nin şutu direkten döndü, Bruma ceza alanına girdiği topu golle sonuçlandırmalıydı’ demesin. Tamam Sneijder’in maçın başında sakatlanıp çıkması talihsizlikti kabul, ama yine de bu kötü futbolun mazereti olamaz. İkinci yarı 2-0 yenik takımdan ne beklersiniz, rakibe baskı, tempo değil mi! Ama Başakşehir gibi bir rakip karşısında gücü bu kadar Sarı- Kırmızılı ekibin. Abdullah Avcı ve öğrencileri maç öncesi galip geliyor doğru analizle. Bana göre bu oyun sisteminde Galatasaray’ın orta alanı rahatlıkla bu tempoyla 10 yıl oynarlar!...

Buna hakkı yok

Riekerink sanırım Başakşehir’in şampiyonluğa oynayan bir takım olduğunun farkında değil. Zaten tüm önlemleri de alsan Başakşehir sana karşı üstünlük sağlayacak kalitede bir takımken rakibin ekmeğine yağ sürüyorsun bu futbol anlayışınla. Herhalde 6-0’lık Akhisar galibiyeti hocayı zafer sarhoşu yapmış! O Akhisar’a iyi zamanında bu Başakşehir 5 attı hatırlatayım... İkinci yarıda 2-0 yenik takımdan baskı beklersiniz, tempo beklersiniz ama bu iş kapasite ile ilgili. Galatasaray’ın güçlü rakipler karşısında durumu bu, fazla söze gerek yok. Ama kimsenin de Galatasaray’ı bu hale düşürmeye hakkı yok... Başakşehir maçın favorisiydi ve bir sürprize mahal vermedi ve hakkıyla bir üst tura çıkan taraf oldu, tebrikler..

YORUM YAZ