MENÜ

El ele uçuruma!

Abone Ol Google News

Ateş hattındaki Kayserispor ile Ankaragücü yenişemedi. Kıran kırana geçen maç 1-1 bitti, sonuç iki takımı da tatmin etmedi, rakiplerini sevindirdi. Ev sahibi 11, Ankaragücü 13 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Kayseri’de ligin ikinci yarısının ikinci haftasında bir ölüm kalım maçıydı. Kayserispor evinde kazanıp Süper Lig’de kalma hesaplarını güçlendirmek istiyordu. Zaten devre arasında yaptığı transferlerle havlu atmadıklarını göstermişlerdi. Ankaragücü ise transferi açamamış ve teknik direktörü Mustafa Kaplan ile yollarını ayırmış olarak Kayseri’ye geldi.

İlk yarıya baktığımızda maç genelde Ankaragücü’nün sahasında oynandı. Oldukça diri ve baskılı gözüken Kayserispor aradığı golü penaltıdan buldu. Cüneyt Çakır VAR’a giderek Pazdan’ın koluna çarpan topu penaltıyla cezalandırdı. Kişisel fikrim ağır karardı. Oysa daha önce Henrique’nin, Cebrail’i çalımlayıp geçtiğinde rakibin düşmesi sonucu engellemesi daha penaltı gibiydi.

İkinci yarı ilginçti. Cebrail 48’de ikinci sarıdan oyun dışı kalınca Ankaragücü 10 kişi kaldı. Ama Kayserispor İçin bu durum bir rehavet getirdi. Ta ki Alihan kafa golü ile Ankaragücü adına beraberliği yakalayana dek ev sahibi takım avantajının farkına varamadı.

Haberin Devamı

Direkten dönmese...

Başkent ekibinin gerçekten son ana kadar pes etmeyen bir yapısı var. Nitekim bu özelliğini maçın son dakikasına kadar taşıyan Ankaragücü hak ettiği bir puanla evine döndü. Hatta son saniyedeki Scorione’nin frikiği direkten dönmese belki de 3 puanın sahibi olacaktı.

90 dakikanın özeti tek devrelik oyun Kayserispor’a yetmedi ve 10 kişi kalan rakibi karşısında galibiyeti koruyamadı. Ankaragücü’nün ise önceliği bu deplasmandan kaybetmeden dönmekti ve bunu da başardı.

YORUM YAZ