MENÜ

Ege zirvesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bank Asya’da 6. hafta da geride kaldı ve zirve yine Manisasspor’un. 3 ev sahibinin galip geldiği ligimizde Boluspor’un son sıraya düşmesi dikkat çekiciydi. Ayrıca Çaykur Rizespor’un evinde Malatayaspor’a boyun eğmesini, önemli sürprizler arasında sayabiliriz. Tabiki bir başka önemli sonuç da Güngören’den geldi. İleriki haftalarda artık sürpriz olmaktan çıkacak sonuçlar almaya başlayacağının sinyallerini veren Güngören Bld, Altay’a yapamadığını Kasımpaşa’ya yaptı. Karadeniz’de bir başka iç saha mağlubiyeti Giresun’dan geldi. Çotanaklar evinde Sakaryaspor’a bu sezonki ilk galibiyet şansını tattırdılar. Teknik direktörler cephesinde ise gelişmeler oldu. Karabükspor’da Hüsnü Özkara, Orduspor’da ise Yücel İldiz bu haftadan itibaren yeni takımlarıyla görevlerinin başında olacaklar.

Manisaspor-Samsunspor

Manisaspor çok çok iyi oynamasa da net bir skorla kazandı ve zirvedeki yerini korudu. Samsunspor’un ezik değil ama biraz da beceriksiz olduğu karşılaşmada Tarzanlar usta oyuncuların şık golleriyle gülen taraftı. Aslında Manisaspor sezona girdiği gibi yoluna devam ediyor, hem de yenilgisiz olarak. Şu anda Bank Asya 1. Lig’de bana göre ilk 6 hafta itibariyle bulunduğu yeri bileğinin hakkıyla kazanan bir takım.

Orduspor-Altay

İlk yarı Orduspor ikinci yarı Altay’ın hakimiyetiyle geçen maçın hakkı beraberlikti. Hatta Altay ikinci yarıdaki etkili futbolunu final vuruşlarında etkili hale getirse belki de Karadeniz’den 3 puanla dönen taraf olabilirdi. Altay, lider Manisaspor ile birlikte iki yenilgisiz takımdan biri. Orduspor ise Şükrü Bodur’un başkanlığa tekrar seçilmesiyle birlikte büyük bir coşku yakaladı. Tribünlere de yansıyan bu olumlu rüzgara rağmen Altay karşısında öne geçen Mor-Beyazlılar zafere ulaşamadı. Altay adına bir başka önemli nokta ise son 3 maçta sadece iki gol yiyerek savunmada istikrarı sağlamalarıydı.

Kartalspor-Adanaspor

Maç öncesi ağır basan taraf Kartalspor’du. Aslında iki takım da moralmen yeterli düzeydeydi maç öncesi. Taraftarıyla barışan Kartalspor tecrübesini ve gücünü gösterip Adanaspor’u 3-0’lık net bir skorla geçip 3.lük koltuğuna oturdu. İstanbul ekibi geçen yıldan ders almış olarak aynı hataları yapmamaya özen gösteriyor ve emin adımlarla zirveye doğru yürüyor.

Güngören Bld.-Kasımpaşa

Turan Özyazanlar diye bir teknik adamı tanıyor Türk futbolu. Kazansada, kaybetse de doğruları hesap kitap yapmadan söyleyen bir futbol adamı armağan etti Güngören Belediye yönetimi. Maç bitmiş ‘Kötü oynadık kaybettik, Güngörenspor’u tebrik ediyorum’ dedi Kasımpaşa teknik direktörü Uğur Tütüneker. Sonuçtan çok oyunun güzelliklerini iki örnek teknik direktör sergiledi. Artık sonuç ve skor okumaktan insanlar bıktı. İnsanlar, bu tür güzellikleri bekliyor.

Çaykur Rize-Malatyaspor

Rize’de şok...Malatyaspor deplasmandaki ikinci galibiyetini Rize’de almayı başardı, hem de başarılı bir futbolla. İyi oyuncu almakla, iyi takım olmak başka bir şey. Rizespor iyi futbolcular topluluğu ama ligin 6. haftasında bir türlü iyi takım olamadı. Açıkcası kimse tatmin olmuyor Rizespor’un futbolundan. Malatyaspor karşısında, rakip savunmayı bir türlü açamadılar. Rakip ceza alanına giremiyorsan önemli şutör oyuncuların var, en azında bunu dene. 90 dakikaya baktığmızda bu futbolla en fazla bir puan alırdı Rizespor. Ama az ve öz önemli pozisyonlar Malatyaspor’undu. Bir olmadı iki olmadı üçüncüde Mehmet Albayrak nefis bir vuruşla takımına altın değerinde 3 puan kazandırdı.

Karşıyaka-Gaziantep BŞB

İzmir’de biri savunma yapan biri de hücum eden iki takımın maçından golsüz beraberlik çıktı. Gaziantep Büyükşehir Belediye, beklenenin aksine silik bir futbol sergiledi. Karşıyaka ise çok hücum yaptı ama genç takım olmanın sıkıntısıyla bunları gole çevirmede beceriksizdiler.

K.Erciyes-Diyarbakır

İki testiden biri kırılacaktı ve bu takım Diyarbakırspor oldu. Erciyesspor evinde ilk galibiyetini alırken, topyekün rahat bir nefes aldı. Diyarbakırspor ise üst üste 3.yenilgisini alarak hızlı bir düşüş yaşadı.

Boluspor-K.Karabükspor

Bolu’da gülen konuk ekipti. Karabükspor çok pozisyon bulduğu karşılamadan 2-0’lık net bir skorla ayrıldı. Aslında Boluspor kalecisi Ziya’nın 2-0’a rağmen yıldızlaşması her şeyi anlatıyor. Bolu’da yüzler asık ve moraller bozuk. Yönetim şimdilik bu durumu para cezasıyla geçiştirdi. Karabükspor ise çok ihtiyacı olan morali ve puanı alarak evine döndü.

Giresunspor-Sakaryaspor

Karadeniz’de ilk galibiyetini alan Sakaryaspor, evine mutlu dönüdü. Düşündüğünden de daha kolay bir galibiyet alan Tatangalar, Giresun’da adeta estiler. Giresunspor ise evindeki yenilgiler zincirini bu haftada sürdürüp. taraftarına hayal kırıklığı yaşattı.

YORUM YAZ