MENÜ

Dipten Alanya çıktı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Süper Lig’de ilk defa karşı karşıya gelen iki takımın bu maç öncesi hedefleri, 90 dakikadan mutlaka puanla ayrılmaktı. Alanyaspor Süper Lig’in yenisi olmakla birlikte, 11 haftalık performansı inişli çıkışlı oldu. Kayserispor ise bir türlü istediği istikrarı yakalayamamanın sancısını çekiyor. Kadro bakımında ev sahibinde Hüseyin Kalpar’ın Sulley ve Berkan Emir’le savunmayı kurması dikkat çekiciydi. Kayserispor’da ise Anıl ile Mabiala’nın yokluğunda Hakan Kutlu mecburi değişikliğe gitti.

İlk yarı golsüz

1. dakikada Emre ortaladı, Candeias’ın kafası dışarı çıktı. 4’te Welliton’un şutunu savunma engelledi. 31’de Welliton gole giderken Omeruo topu son anda kornere yolladı. 31’de Umut kaleciyle karşı karşıya kalmıştı ki araya Berkan girdi. İlk yarı golsüz eşitlikle geçildi.

Muammer kırmızı gördü

İkinci yarı ev sahibinin golüyle başladı. 48’de Berkan’ın kornerinde dönen topa Sackey nefis vurdu: 1-0. 56’da Sulley, Deniz’i ceza sahasında indirirken, hakemin devam kararı tartışılır cinstendi. Ümit Öztürk penaltı vermeyip, devam ettirdi. 67de Hüseyin Kalpar, Efecan hamlesiyle Alanyaspor’u iyice canlandırdı. 76’da ise Umut Bulut’un pasında Welliton mutlak golü kaçırdı ve Haydar’ı geçemedi. 83’te Vagner Love’a Mijailovic’in yaptığı faul sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. İtiraz eden kaleci Muammer kırmızı görürken, Vagner Love beyaz noktadan farkı ikiye çıkarttı: 2-0.

Penaltıyı yaptıran attı

Muammer’in yerine eldivenler bu golden önce Ahamada’ya geçerken, Murat Duruer oyundan çıktı. 90’da ise ceza sahasında bu kez Emre yerde kaldı. Emre Akbaba kendi kazandırdığı penaltıyı gol olarak sonuçlandırdı: 3-0. Alanyaspor alt taraftan kurtulma yolunda önemli bir zafer kazandı.

YORUM YAZ