MENÜ

Devamı var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bank Asya 1.Lig’de ilk yarı nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Zirvede kopma olmadı. İlk altı için neredeyse tüm takımların şansı var.

Bank Asya 1.Lig’de yarışın ilk yarısı yine çarpıcı sonuçlar, yine nefes kesen maçlarla tamamlandı. Tüm bunlar gösterdi ki, Bank Asya 1.Lig’de heyecan kasırgası durmaksızın esmeye devam edecek. Öyle bir lig yaşıyoruz ki, zirvedeki takımlar bir türlü alt sıralarla arasındaki puan farkını açamazken, neredeyse puan cetvelinin sonundaki ekiplerin dahi ilk altıdan Süper Lig’e çıkma umudu var. İşte tüm bu noktalar zaten Bank Asya 1.Lig’i çok özel kılıyor. Devre arasında tüm takımlara iyi bir kamp dönemi ve ikinci yarıda başarılar diliyor, 17. haftanın değerlendirmelerine geçiyoruz.

Sakaryaspor-Kasımpaşa
Sakaryaspor puan cetvelinin zirvesindeki takımlara karşı daha bir dirençli oynuyor ama sonuca yansıtamıyor. Altay maçında da rakip kalede 3 gol bulan ve oyunu forse etme şansı yakalayan Tatangalar, Kasımpaşa’ya da direndi ama o kadar... Kasımpaşa ise içeride-dışarıda kazanıyor, Süper Lig’e ‘geliyorum’ diyor. Artıları hayli fazla, havaları iyi.

Manisaspor-Orduspor
Manisaspor zor çözülen bir rakibi baskılı futboluyla çözdü. Zirvede işlerin karıştığı haftada 2 puanlık bir kayıp onları sıkıntıya sokacağı için durum 1-1 iken yüklendikçe yüklendiler. Orduspor da sergilediği performansla Manisa’ya galibiyet için geldiğini kanıtladı ama bu kez olmadı. Her şeye rağmen Orduspor her zaman ilk 6’yı zorlayacaktır.

Karşıyaka-Çaykur Rizespor
İki takımın da çok önemli bir sınavıydı. Kazanan çok şey kazanıp araya moralli girecekti. Fakat kaybetmek ikisinin de işine gelmezdi. Maçın önemli bir bölümü de bu felsefeyle golsüz geçti. Hem Rize’nin, hem de Karşıyaka’nın anlık patlamaları oldu ama o kadardı. Ağır zemin de futbola olumsuz etki etti. Ve bu şartlar altında Karşıyaka fırsatçısı Yunus ile bir penaltı kazandı, Cihan attı. Karşıyaka, bu sonuçla hem üst sıralara, hem de vitrine çıktı. Zamanlama olarak da hayli önemliydi.

Gaziantep BŞB.-Diyarbakır
Sezona iyi girip ‘Belki bu sezon bir Antep takımını daha Süper Lig’de izleriz’ izlenimi uyandıran Antep Belediyespor, finali kötü yaptı. Öne de geçtiler aslında ama deneyimli Diyarbakırspor kadroyu oyunu ikinci bölümde çözdü. Antep’te maç sonu Suat Kaya’nın istifası, orada bazı sıkıntıların olduğunu da artık iyice su yüzüne çıkardı. Eğer toparlanma süreçleri uzarsa sorun büyük. Ekonomisi bozuk Diyarbakırspor ise profesyonelce bir mücadele veriyor.

Kayseri Erciyesspor-Altay
Altay son periyotta öylesi kayıplar yaptı ki, ayağına kadar gelen fırsatları tepiyor. Bunun bir örneği de Erciyesspor deplasmanında yaşandı. Dış sahada skor üstünlüğü sağlayamayınca, Kayseri temsilcisi çıktı, son anlara bir gol sıkıştırdı, Altay da ilk altıya zor girdi. Feyyaz Uçar ve öğrencilerinin ilk yarıyı iyi bir şekilde analiz etmesi lazım. Erciyesspor açısından bakarsak 1 puan Altay’dan alındığı için değerli. Ancak kadrosunun hakkını veremeyen Lacivert-Siyahlılar, toparlanmak zorunda.

Kartalspor-Karabükspor
Kartalspor kelimenin tam anlamıyla eriyor... Geçen sezon son anda Play-Off’un dışında kalan İstanbul temsilcisi, çok iyi girdiği sezonda yine dağıldı. Dağılma kelimesi ise bu kez gerçek anlamda kullanılabilir. Çünkü parasal sorunlar nedeniyle birçok oyuncu kulüple ilişkisini kesiyor, Kartal’a yazık oluyor. Karabük maçına İskender Alın ile Zafer’in kulüpten ayrılmasıyla moralsiz ve kadro olarak zayıf çıkan Kartal, beklenen bir yenilgi aldı. Karabükspor rakibinin bu zaaflarından yararlandı ve kendisini suyun üzerine attı.

Güngören Belediye-Bolu
Boluspor kendi evindeki Karşıyaka yenilgisini Güngören Belediyespor deplasmanında telafi etti. Geçen sezon yakalanan Play-Off bileti bu sezondaki beklentileri de katladı. Ancak geçen sezon kısıtlı sayılabilecek bir kadroyla zaten olmazı yapan Boluspor’dan bu kez yine çok güçlü ekiplerin arasında aynı başarıyı beklemek haksızlık olur. Boluspor sürprizlerin takımı Güngören’e sürpriz yapıp tatile huzurlu çıktı.

Adanaspor-Samsunspor
Adanaspor için hayati önem taşıyan bir maçtı. Kazandılar, nefes aldılar ama ligin yeni takımı da şu an itibariyle beklentilere yanıt veremiyor. En ciddi problemleri ise istikrar. Bu hem teknik kadro hem futbolcu istikrarıdır ki, skorlara da ancak böyle yansıyabilir. Samsunspor ise cepten yedi bu deplasmanda da. Süper Lig şansı dahi olan ama bu performansıyla yakalaması da imkansız olan takımlardan.

Giresunspor-Malatyaspor
Giresunspor yönetim değişikliği ile bir hava yakaladı. Bu Malatyaspor maçında da hissedildi. Geçen sezona ciddi bir renk katan Karadeniz temsilcisi, böyle devam ederse ikinci yarıda da o görüntüsüne bürünebilir. Galibiyetin bir başka değeri de şu an itibariyle asıl rakiplerinden olan Malatyaspor önünde alınmasıdır. Artık bıçağın kemiğe dayandığı Malatyaspor’a ise yazık oluyor. Bir dönemin popüler kulübüne kalıcı çözümler üretilmezse Bank Asya 1.Lig’e bile veda edebilirler.

YORUM YAZ