MENÜ

Derslik bir maç!

Abone Ol Google News

Bir Avrupa kupası maçında en son hata beklediğimiz bir ismin Muslera’nın daha karşılaşmanın başında yaptığı yanlış hareket pahalıya mal oldu. Yani maça 1-0’yenik başladık. İlk yarıya baktığımızda şunu gördük rakip çok iyi olduğu için değil biz kötü olduğumuz için 2-0 mağlup duruma düştük. Zahavi bilinen bir golcü, yakalarsa atar, nitekim öyle de oldu . Neyse ki ilk atağımızda golle buluşmamız ilk 45 dakikanın tesellisi oldu.

Haberin Devamı

Top rakipteyken çaresizlik...

Sonuçtan bağımsız şunu gördük ki, orta alanınız güçlü değilse bu savunma hattıyla işiniz çok çok zor. İkinci yarıya umutla çıkmışken Götze’den gelen 3. gol aslında her şeyi anlatıyordu. Luyindama'nın çaresizliği geçen sezon Galatasaray’ın şampiyonluğuna mâl oldu. Para verdik belki oynatır satarız düşüncesi maalesef geçerli bir strateji değil. Galatasaray’ın en büyük sıkıntısı topa sahipken değil, top rakipteyken yaşadığı çaresizlik. Fatih Terim'in bu kadroyla bu sorunu aşması mümkün gözükmüyor. Aslında gerçekçi olmak lazım; sezon başıyken transfer döneminde bu resmi çabuk görüp çözüm üretmek lazım. Aksi halde Galatasaray’ın yeni yönetimi daha işin başında çok yıpranır…

Haberin Devamı

Kalitemiz sonucu belirledi

Dün gece aslında sezonun başlangıcında, sezonun sonunu görmek açısından derslik bir maçtı. Bana göre Galatasaray’ın kalibresi bu olmamalı. Fatih hoca maç öncesi transfer sorularına "Buraya getirdiğim oyunculara saygısızlık olur" karşılığını vermişti. Sanırım dün geceden sonra düğmeye basmak gerekiyor. Gerçekten rakibin kalitesi değil bizim kalitemiz sonucu belirledi. Son söz Galatasaray artık Avrupa kupalarında çok gol yiyen sıradan bir takım olmaktan kurtarılmalı.

YORUM YAZ