MENÜ

Değişim yok

Abone Ol Google News

Zirvede yer alan 4 takım haftayı beraberliklerle kapatınca sıralama değişmedi. En kârlı takımlar ise Play-Off mücadelesi veren Diyarbakır ve Erciyes oldu.

Haberin Devamı

Bank Asya 1.Lig’de zirvede değişen bir şey yok... Çünkü ilk 4 sıradaki takımlar haftayı beraberlikle kapatınca kimse ne fazla üzüldü, ne de sevinebildi. Aslında 4 takım içinden üç tanesi deplasmanda berabere kaldı. Ancak Eskişehirspor’un, evinde hem de lige veda maçları oynayan İstanbuspor’a takılması haftanın en büyük sürpriziydi. 28. haftada Samsunspor’un muhteşem çıkışı devam etti. Karadeniz ekibi, zorlu geçmesi beklenen Malatya deplasmanını da firesiz atlattı. Bu haftanın kazançlı ekiplerinden birisi de Diyarbakırspor’du. Kartalspor önünde deplasmanda kazanan Güneydoğu ekibi, rakibinin de Play-Off hesaplarını alt-üst etti. Öte yandan, bu hafta İzmir ekipleri için pek de hoş değildi. Altay, evinde üst üste kazanamadı ve Play-Off şansını iyice zayıflattı. Karşıyaka ise üst üste oynayacağı 4 deplasman serisinin ilk ikisinde son dakikalar belirleyici oldu. Kaf Kaf, Antalya’da son saniyede bir puana uzanırken, Bolu’da bir puanı yine son saniye golüyle kaybetti. Küme düşme hattında büyük bir heyecan olduğu ise alınan sonuçlardan anlaşılıyor. Lider Sakaryaspor, Giresunspor deplasmanında öne geçti ama kazanamadı. Elazığ’da seyircisiz oynanan karşılamada Orduspor, İsmail Kartal’la olan yenilmezliğini sürdürdü ve evine 1 puanla dönmeyi başardı. İşte bütün bu hareketliliğin yaşandığı maçları tek tek inceleyelim;
Giresunspor-Sakaryaspor
‘Fakirin tavuğu tek tek yumurtlarmış’ sözü Giresunspor için söylenmiş sanki... Gerçekten de Karadeniz ekibi hiç bir haftayı boş geçirmiyor ve tam bir beraberlik takımı olarak ligde kalmaya çalışıyor. Lider Sakaryaspor karşısında da bireysel savunma hatasıyla mağlup duruma düştüler. Sezai’nin şık vuruşuyla evlerinde Sakaryaspor gibi güçlü bir rakibe geçit vermediler. Sakaryaspor, 3 puan ümidiyle gittiği 90 dakikadan istediğini değil, bulduğunu aldı.
Altay-Antalyaspor
İzmir’de ev sahibi 3 puanı çok arzuluyordu, ama olmadı. Bu sonuç Altay’ın umutlarını iyice kırdı. Antalyaspor ise yeni teknik direktörü Hikmet Karaman ile çıktığı zorlu deplasmanda disiplinli oynadı ve kaybetmedi. Akdeniz ekibi, bu sonuçla 14. beraberliğini alırken, ofansif anlamda geçmiş maçlarına göre daha zayıftı. Sonuçta, böyle kritik bir maçta 1 puanın Antalya için önemli olduğunu düşünüyorum.
Gaziantep Bld.-Kocaelispor
İlgniç bir karşılaşmaydı... Ev sahibi ekip çok rahat kazanabilirdi, ama kaybedebilirdi de... Kılıçarslan’ın yediği hatalı ikinci gol bir anlamda Gaziantep Belediyespor’a can verdi. İlk yarıda ve ikinci yarıda etkili olan ev sahibiydi. Ancak Kocaelispor gibi tecrübeli bir ekibin öne geçtikten sonra bu 90 dakikayı bitirmesi gerekirdi. Suat Kaya’nın öğrencileri maçın sonlarına doğru 4 forvete döndüler, ama aradıkları galibiyet golüne ulaşamadılar.
Eskişehirspor-İstanbulspor
Haftanın sürprizi Eskişehir’den geldi. Es Es, öne geçip farklı kazanabileceği bir karşılamadan hiç de beklemediği bir beraberlikle ayrıldı. Aslında maça baktığınızda ev sahibi adına hem şanssızlık, hem de beceriksizlik hakimdi. Ve sonuç olarak kalan 6 haftada kullanabileceği bir beraberlik kredisini evinde kullanıp, işini zora soktu Eskişehirspor.
Kartalspor-Diyarbakırspor
Diyarbakırspor ikinci yarıdaki çıkışını bu maçta da sürdürüp, önemli bir 3 puanla evine döndü. Şadi ve Hüseyin Kartal’ın golleri, Kartalspor’u teslim almaya yetti. Bu rüzgar, Güneydoğu ekibini büyük ölçüde Play-Off’a götürecek. Kartalspor ise iyi oynayıp, kaybetme serisini sürdürüyor.
Mardinspor-Erciyesspor
Play-Off’un bir başka adayı Erciyes, Mardin deplasmanında az da olsa korkulu rüya gördü. Fırat’ın şık golüyle öne geçen Mardinspor, tecrübesizliğin kurbanı oldu. Önce Emrah, sonra da Burhan rakip fileleri havalandırıp, Erciyesspor’un evine galibiyetle dönemisini sağladı.
Elazığspor-Orduspor
Ev sahibi ekibin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşma tribünler gibi sonuç olarak da sessizdi. İlk yarı iyi oynayan taraf Elazığspor, ikinci yarı ise daha etkili gözüken Orduspor’du. 90 dakikanın sonuda iki takım da 1’er puanla sahadan ayrıldılar.
Boluspor-Karşıyaka
Boluspor ilginçi bir ekip... Play-Off’u düşlüyor ve asla bırakmıyor. Tam kopma noktasına geliyor ve aldıkları iyi sonuçlarla tekrar iddialı duruma geliyor. Bu hafta kendisiyle aynı hedefi taşıyan Karşıyaka önünde son saniyelerde attıkları golle 2-1 kazandılar.
Malatya-Samsunspor
Samsunspor’u takdir etmek gerek... Onca sıkıntıya ve soruna rağmen Malatya’da yine müthiş bir futbol ortaya koydular. Zafer ve Hakkı’nın golleriyle üst üste 4. maçlarını kazanan Kırmızı-Beyazlılar, düşme korkusundan kurtulup, Play-Off hesapları bile yapmaya başladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ