MENÜ

Büyük takım refleksine kaybetti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Alanya’da öyle bir ilk yarı izledik ki şaşmamak elde değil. Ev sahibi ekip, deyim yerindeyse fırtına gibi bir başlangıç yaptı. 15’te 2-0’a gelen skor 4-0 olsa şaşırmazdık. Çabuk oynayan, orta alanı çok hızlı geçen ve kanatları iyi kullanan Alanyaspor, bu oyunla birlikte sanırım ‘maç bitti’ rehavetine kapıldı.

Gerçekten de Fenerbahçe’nin biraz da şansla gelen ilk golünden sonra maç tamamen konuk ekibin hakimiyetine geçti. Adeta iki takım da oyunsal şoklar yaşadı ve böyle bir hareketli ilk yarı, tam 4 gol getirdi. Şu bir gerçek ki; Topal, Lens ve Alper Potuk reaksiyon gösterdi ve Fenerbahçe kendine geldi. Yani Fenerbahçe adına maçı ciddiye alan isimler... Alanyaspor açısından baktığımızda hani Trabzonspor maçından sonra Saffet Susiç’in, “bu takım boşuna 40 gol yememiş” mealinde bir demeci vardı. İşte o Alanyaspor geri geldi ve kalesinde bol pozisyon verirken goller de geldi.

Berkan kararı doğru olurdu

Aslında Susiç ilk maçındaki gibi N’Sakala’nın sol önde arkasında Berkan Emir ile çıksa daha doğru olurdu; üstelik Fenerbahçe’ye karşı oynarken... Bu değişikliği 60’tan sonra yaptı ama biraz gecikmiş bir karardı. 90 dakikanın özeti bir anlamda Alanyaspor, büyük takım refleksine kaybetti diyebiliriz. Oysa maçın başında yakalanan skordan sonra kontrollü savunmayla tempoyu düşürüp en azından sahadan bir puanla ayrılabilirdi Susiç’in öğrencileri...

YORUM YAZ