MENÜ

Bursa zaferi geliyorum dedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bursaspor, 8 hafta sonra galibiyetle buluştu. Timsahlar, bu 3 puanın yanı sıra Trabzon’u da liderlikten indirdiler. Gerçekten ilginç bir karşılaşmaydı. Maç öncesi önemli oyuncuların sakatlığı sebebiyle Güvenç Kurtar, sahaya 11 çıkarmakta hayli zorlandı. Ancak deneyimli hoca maçın ilk yarısında hedefine ulaştı. Trabzon’un haftalardır süren mücadeleci ama gol yollarında etkisiz futbolu bu maçta da sürdü. Yeşil-Beyazlılar da rakiplerinin bu zaaflarından yararlanmasını bildi. Gerçekten de ilk yarıda Trabzon’u iyi analiz ettiklerini gösterdiler. Özellikle Gökhan Güleç’i hücumun yanı sıra savunma anlamında da başarıyla kullanan Kurtar, ilk gole de onunla ulaştı.
İkinci 45 dakikada herkes gibi bizler de Trabzon’un bastıracağını ve tek kale bir maç oynanacağını tahmin ediyorduk. Ama Bursaspor’un savunma anlayışının bu derece etkisiz olacağını düşünmemiştik. Nitekim Kurtar, oyuncu değişikliklerinde iki stoperi oyuna alarak tamamen rakibinin hücum üstünlüğünü kabul etti. Ancak oyuna soktuğu oyuncuların taktiksel olarak istenileni verdiğini söyleyemeyiz. Burada tabi Trabzonspor hücum ve orta alan elemanlarının beceriksizliği Bursa’nın işini kolaylaştıran faktördü. Oysa Romachenko değişikliğinde Sercan tercih edilseydi bu galibiyet son dakikaya kalmazdı.
İşte zaten Güvenç Kurtar bu sebepten hem tribünlerin tepkisini çekti hem de maç sonu galibiyete rağmen istifaya davet edildi. Yine de böylesi zorlu bir maçı kazandıkları için kutlamak lazım.
Sezon başından beri Trabzon tatmin etmiyordu ama kötü oynasa da puan ya da puanlar alıyordu. Bir yerde takılacaklardı takıldıkları da Bursaspor oldu.

YORUM YAZ