MENÜ

Burası da süper!

Abone Ol Google News

Bank Asya 1.Lig’deki heyecan Süper Lig’i aratmıyor... 47’şer puanla sıralanan Sakarya, Antalya ve Eskişehir ilk 2 için kıyasıya yarışıyor...

Haberin Devamı

Bank Asya 1.Lig, Süper Lig’e nazire yapacak gibi... Puan cetvelinin ilk 4 sırasına bakıldığında, manzara apaçık ortada... İlk 3 takım 47’şer puanla sıralanırken, 4. sıradaki Kocaelispor’un 44 puanla bu üçlünün ensesinde olduğunu görüyoruz. Artık çok büyük bir olasılıkla Süper Lig’e direkt çıkacak iki takım, bu dörtlünün içinden olacak. Çünkü, 2. sıradaki takım ile 5. sıradaki takım arasında 8 puanlık bir fark oluştu. Bu farkın 9 maçta kapanması oldukça zor gözüküyor.
Tabii ki, yarış sadece ligin bu kısmında sürmüyor. İlk 6 için de çok değişken bir zemin oluştu. Erciyes’ten başlayıp, Altay’a kadar uzanan bir bölümün, Play-Off üzerinden Süper Lig’e çıkma mücadelesinde olacağını görebiliyoruz. Belki bu gruba, sürpriz bir ekip girebilir.
Öte yandan küme düşecek iki takım da belli gibi... Ama “Üçüncü kim olacak?” sorusunun cevabı biraz zor... Lige veda edecek takımın belirlenmesi, son maçlara bile kalabilir...
Gelelim haftanın maçlarına;
Sakaryaspor-Malatyaspor
İlk yarının lideri Sakaryaspor ikinci yarıda bıraktığı liderliği bu hafta averajla da olsa geri aldı. Malatyaspor önünde 4-0’lık net bir skorla sahadan ayrılan Tatangalar, oynadıkları pozitif futbolla da oldukça göz doldurdu. Özellikle devre arasında Malatyaspor’dan gönderilen Taner Demirbaş, 4 golden 2’sine imza atarak, anlamlı bir mesaj verdi, eski takımına...
Antalyaspor-Orduspor
Antalyaspor eğer yarışta devre dışı kalırsa, evindeki kayıplar yüzünden olur. Cenk’in ilk saniyelerde attığı golle öne geçen Antalyaspor’un rahatlayıp, farkı yükseltmesi beklenirken, ortaya sapır sapır dökülen bir ev sahibi ekip çıktı. Orduspor’un erken gole rağmen gösterdiği direnç, Karadeniz ekibine 1 puan kazandıran en önemli faktördü.
Altay-Eskişehir
Kırmızı Şimşekler, liderliği İzmir’de kaybetti. Altay karşısında oynadıkları kötü futbolla puanı hiç haketmediler. Altay’ın, galiyeti çok isteyen pozitif futbolu, Eskişehirspor’un çaresiz kalmasının da en önemli nedeniydi. Ligde 6 yenilgisi bulunan Es Es’in, bu mağlubiyetlerin hepsini deplasmanda alması sorunun açık bir göstergesi. Altay’da hedef yine Play-Off... Ama bu maçı kazanamasalardı, işleri gerçekten zordu.
Kocaelispor-Karşıyaka
Körfez’de ilginç bir 90 dakika izledik. Maçta üç kez penaltı düdüğü çalındı. Bunların 2’sini kaleciler kurtarırken, biri gol oldu. Kocaelispor lehine verilen ve çok tartışılan ikinci penaltıyı gole çeviren Adem, takımına altın değerinde bir galibiyet kazandırdı. Aslında bu güzel geceye, 90 dakika sonunda yaşayanan çirkin görüntüler gölge düşürdü. Bir güvenlik görevlisinin hakemleri korurken, Karşıyaka yardımcı antrenörüne yaptığı çirkin saldırı, hiç mi hiç hoş değildi.
Erciyesspor-Boluspor
Ev sahibi kötü oynasa da kazanan taraftı. Boluspor deplasmanda öne geçtiği karşılaşmada ikinci yarıda yediği iki golle rakibine teslim oldu. Maçın orta hakemi Koray Gencerler’in konuk ekip aleyhine yaptığı önemli pozisyon hataları vardı. Ancak bu yenilgiyi Boluspor’un sadece hakeme bağlaması, yanlış olur. Hüseyin Yoğrutçu’nun attığı ikinci Erciyes golünde, kurdukları hatalı baraj, bu ligde mücadele eden bir kadroya yakışmadı. Erciyesspor sessiz ve derinden, emin adımlarla Play-Off’a gidiyor.
Diyarbakırspor-Mardinspor
Diyarbakırspor, “Çok kolay kazanırım” dediği maçta, karşısında oldukça sert ve dirençli bir Mardinspor buldu. Aslında Mardin’in sert futbolu, maç içinde üzücü bir olaya da sebep oldu. Genç Korhan’ın ayağının kırılması, sahada görmek istemediğimiz görüntülerdendi. Buradan Korhan’a “Geçmiş olsun” deyip, bir an evvel sahalara tekrar dönmesini temenni ediyoruz. Ev sahibi, iki tecrübeli oyuncusunun golüyle, haftayı mutlu kapatan takımdı.
Giresunspor-Kartalspor
Karadeniz’deki gol düellosunu Kartal kazandı. Ligin ikinci yarısında 3 puana hasret kalan Kartalspor, aradığı morali Giresun’da buldu. Karadeniz ekibi’nin ise mutlak galibiyete ihtiyacı vardı. Ancak müthiş savunma hataları, mağlubiyeti beraberinde getirdi...
İstanbulspor-Gaziantep Bld.
Maç öncesi böyle bir skoru hiç kimse beklemiyordu. Ancak bir hafta önce Elazığ’da müthiş oynayan İstanbulspor’un, yerinde yeller esiyordu. Böyle bir fırsatı iyi değerlendiren Gaziantep Belediye, haftalar sonra ilk deplasman galibeyetini farklı bir skorla alarak, oldukça rahatladı.
Elazığspor-Samsunspor
Deplasmanda Elazığspor karşısında oldukça genç bir kadroyla çıkan Samsunspor, Sercan’ın iki şık golüyle evine 3 puanla döndü. Ligin ikinci yarısında evinde puanla tanışamayan Karadeniz ekibi, aldığı 4 puanı da dış sahadan getirmeyi başardı. Elazığspor anlamsız şekilde kendini paniğe sokar bir havada... Geride 9 maçları var ve bu futbolcularla ligi bitirecekler. Doğu ekibi, daha sakin olup, paniğe girmemeli.

Haberin Devamı
YORUM YAZ