MENÜ

'Buca'navar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bank Asya 1. Lig’de neler oluyor... Bucaspor fırtınası olağanüstü bir şekilde sürmekte... İzmir’in bu şirin ilçesi destansı bir başarı göstererek emin adımlarla Süper Lig’e koşuyor... İlk 6’da ise bu hafta 4 takım kaybediyor, lider evinde son dakika golüyle Orduspor karşısında beraberliği kurtarıyor. Çaykur Rizespor evinde 3-1 yenik duruma düştüğü maçta Dardanelspor ile 3-3 berabere kalıyor... Daha bitmedi, Adana 5 Ocak’ta ev sahibi adeta şoka uğruyor ve Kemal Kılıç’ın talebeleri, Levent Eriş’in öğrencilerine 1-0 yeniliyor... Ligin dibi ise tam bir gayya kuyusu. Kocaelispor evinde Erciyesspor ile berabere kalırken, ligin ikinci yarısında ikinci puanını alıyor.

Körfez’de Başkan Muammer Çelik geçen hafta açlık grevine başlamıştı. Belki de Türk futbol tarihinde bir ilk bir başkanın kulübünün içinde bulunduğu durumu gözler önüne sermek ve gereken çevrelerden gereken duyarlılığı sağlamak adına, gururu bir tarafa bırakıp kendini feda etmesi. Öte yandan oldukça zorlu dönemler yaşadıktan sonra son 3 haftada aldığı 7 puanla yüzü gülen Mersin İdmanyurdu...

Bu kadarını kimse beklemiyordu
Ama öncelikle Bucaspor’un başarısını tekrar gündeme taşımak istiyorum. İsterseniz kısaca bir sezon öncesine dönüp bir hatırlatma yapalım. Bank Asya 1.Lig’e çıkmadan önce Kemal Kılıç’ı teknik direktörlüğe getiren Bucaspor bir alt ligde şampiyon oldu. Bu şampiyonluğu yaşarken herkes bu takımın Bank Asya 1.Lig’de rahatlıkla mücadele edecek güçte olduğu konusunda hemfikirdi. Ama kimse bu kadar başarılı olacağını tahmin edemezdi. Benim de sezon başındaki fikrim; Buca’nın orta sıraları zorlayacağı ama düşme korkusu yaşamayacağı yönündeydi. Lig başladı, bu tecrübeli abilerin ve genç yeteneklerin oluşturduğu kadro iyi işler yapmaya başladı. Ama bu başarılı sonuçların içinde devamlı parasal sıkıntı ve sorunlar gündemdeydi. Devre arasını iyi bir yerde bitirmelerine rağmen bazı futbolcular kulüpten gitmek istedi alacakları nedeniyle. Yönetim bu konuda bazı oyunculara tavizkar, bazılarına ise sert davrandı. Açıkçası gözden çıkardıklarının gitmesine müsaade ettiler, ama bazı oyuncuların kulüpte kalması için fedarkarlık yapıldı,(Yunus gibi), kimileri de kadro dışı bırakıldı (Veli gibi). Sonuçta devre arasında başkan değişti, ama takım revizyonu iyi işledi. Tabii ki bu arada önemli bir ayrıntıyı da unutmayalım. Kemal Kılıç’ın görevden ayrılmasından sonra, göreve getirilecek kişi önemliydi. Yönetim bu konuda da doğru bir tavır sergiledi. Daha önce bu takımı çalıştırmış Özcan Kızıltan isminin doğru bir tercih olduğunu gösterdi.

Genç ve tecrübelilerin birleşimi
İşte ikinci yarıya bu duygularla başlayan Bucaspor ilerleyen haftalarda kadro zafiyetini de hesaba katarak kadro dışı bıraktıkları Veli’yi de affedip güçlerine güç kattılar. Bugün kadroya baktığınızda kalede 36 yaşında Cenk gibi önemli bir tecrübe var. Savunma hattında Erman Güraçar, önünde kaptan Yılmaz Özlem, uçta Mehmet Batdal-Yunus ikilisiyle Süper Lig yürüyüşünü sürdürüyorlar. Sadece bu tecrübeliler mi bu takımı götüren, tabi ki hayır! Bir Erkan, bir Bekir, bir Zafer, oyuna sonradan girip büyük katkı yapan Sercan ve diğer gençler. Gerçekten her şeyin para olmadığının en büyük göstergesi Buca’nın başarısı.

Bektur’u unutmamak gerekir
Ama bütün bu başarı öyküsünde güven çok önemli. İşte bu güven duygusunu da sağlayan biri var: Mehmet Bektur. Başkan tam bir güvence Bucaspor’da. Futbolcu onun ağzından bir söz çıkmışsa senettir diyor ve işine bakıyor. Ligin 26. haftası bitti ve önlerinde 8 maç var. 3. sıradaki Altay ile 7 puan fark yaptılar ve ipler ellerinde. Bucaspor’un en azından 2 maçlık yenilgi kredisi var. Üstelik takipçilerinin aşırı ikramkar tutumlarını da göz önüne alırsak, çok güçlü bir olasılık Süper Lig’e gitmeleri.

Taraftar da artık inansın
Ancak bir sözüm de taraftara; tribünlere bakıyorum 12. adam görevini çok iyi yapıyor. Ama sadece maçtan maça değil, artık ilçenin de bayraklarla süslenip ‘biz inandık siz de inanın’ demenin zamanıdır. 26. hafta maçlarına baktığımızda ise Giresunspor ve Boluspor’un aldıkları 3’er puanla tekrar Play-Off umutları depreşti. Mersin İdmanyurdu son 3 haftada aldığı 7 puanla sezon başından beri olan endişelerimizi biraz giderdi diyebiliriz. Ama Konyaspor, Altay ,Karşıyaka ve Adanaspor için kötü bir haftaydı. Yüzleri gülenler arasında tabi ki İstanbul temsilcisi Kartalspor vardı. Karşıyaka karşısında alınan deplasman galibiyeti oldukça rahat bir nefes aldırdı Kadir Özcan’ın öğrencilerine. Ne diyelim bu haftalık bu kadar.

Son sözüm: Bank Asya’yı izlemeye devam edin, çünkü izlenmeye değer bir heyecan var ortada...

YORUM YAZ