MENÜ

Bu ligin tadı başka

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bank Asya 1.Lig’de ilk yarı yine nefes nefese tamamlandı. Statüsü itibariyle heyecanı hiç dinmeyen yarışta, Süper Lig’den geçtiğimiz sezon birlikte düşen Kasımpaşa lider, Manisaspor ise onu takip ederek ikinci oldu. Zirvenin bu ikiliden oluşması da aslına bakılırsa pek sürpriz olmadı. Her iki takım da yarışın başında favoriler arasındaydı, yani beklentiler karşılandı.
17 maçlık seride ‘sürpriz’ olarak nitelendirilebilecek işi ise Karşıyaka çıkardı. Genç ve başarıya aç bir takım kuran teknik direktör Reha Kapsal önderliğindeki Kaf Kaf, üçüncülüğe kurularak hasret içindeki taraftarlarını umutlandırdı. Hem Kapsal hem Karşıyaka taraftarı hem de tüm öğrencileri, kocaman bir alkışı hak etti. 2 sezondur Karşıyaka’da forma giyen ve asıl patlamayı ise bu sezon yapan 25 yaşındaki Cihan Yılmaz, Yeşil-Kırmızılılar’ın öne çıkan ismiydi.
Bu ana kadar yaşananlar da gösterdi ki, Bank Asya 1.Lig’de büyük heyecan asıl ligin ikinci yarısında yaşanacak. Çünkü zirvenin az da olsa uzağında kalan Çaykur Rizespor, Diyarbakırspor ve Altay gibi iddialı ekipler artık daha da hırslandılar. Play-Off umudu da ligin rengini artıracak unsurlardan. İlk altıya girerek sadece iki maç sonra Süper Lig’e çıkabilme fırsatını kullanmak için yine kıyasıya bir mücadele olacağı kesin.
Bank Asya 1.Lig’de en büyük hayal kırıklığını ise Sakaryaspor yarattı. Geçtiğimiz sezon İstanbul’daki Play-Off serisine kalmayı başaran Yeşil-Siyahlılar’ın 17 maçta sadece 9 puan toplaması ve ligin dibine demir atması gerçekten de futbol adına üzücü.
Herkesin yeni yılını kutlar, tüm takımlarımıza ligin ikinci yarısı için başarılar dilerim.

YORUM YAZ